Bazsalikomos eperlekvár
Hozzávalók
Bazsalikomos eperlekvár
1,2 kg eper
0,5 kg befőzőcukor
1 db citrom
8 levél friss bazsalikom
Elkészítés
Elkészítés
A megtisztított epreket jól megmossuk, majd szűrőedényben csepegtessük le. Tegyük egy lábasba, keverjük össze a befőzőcukorral és állandó keverés mellett kezdjük el főzni. Forrás után 5 perccel adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és a bazsalikom leveleket. Forraljuk még 2-3 percig és még forrón a tisztára mosott üvegekbe töltsük. Azonnal zárjuk le és állítsuk fejre az üvegeket. Kihűlés után fordítsuk vissza, hűvös helyen tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Bazsalikomos eperlekvár
Hozzávalók
Bazsalikomos eperlekvár
1,2 kg eper
0,5 kg befőzőcukor
1 db citrom
8 levél friss bazsalikom
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A megtisztított epreket jól megmossuk, majd szűrőedényben csepegtessük le. Tegyük egy lábasba, keverjük össze a befőzőcukorral és állandó keverés mellett kezdjük el főzni. Forrás után 5 perccel adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és a bazsalikom leveleket. Forraljuk még 2-3 percig és még forrón a tisztára mosott üvegekbe töltsük. Azonnal zárjuk le és állítsuk fejre az üvegeket. Kihűlés után fordítsuk vissza, hűvös helyen tároljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?