Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bécsi almásrétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 2 rúd
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd elkészítéséhez

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Kenéshez:

40 g Rama margarin

Zsemlemorzsához:

100 g pirított zsemlemorzsa
40 g forró vaj

Töltelékhez:

1 kg hámozott, magozott, reszelt alma
½ evőkanál citromlé
80 g cukor
1 kávéskanál fahéj
40 g durvára aprított dió
60 g mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.

Az egymásra helyezett lapok közé forró, olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső lap 2/3-át megszórjuk a pirított zsemlemorzsa felével.

A reszelt almát összekeverjük citromlével, cukorral, vanillincukorral, fahéjjal és citromhéjjal, majd hozzáadjuk a diót, a mazsolát.

Az almás tölteléket a réteslapokra helyezzük és a konyharuha segítségével feltekerjük.

Ugyanígy megtöltjük a másik 3 réteslapot, végül megkenjük a rétesek tetejét olvasztott margarinnal, majd azonnal helyezzük a sütőbe.

Sütési idő: kb. 40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a rétest megszórjuk porcukorral.
Bécsi almásrétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-03
1 Kedvelés

Süssünk sósat leveles tésztából!

Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!