
Bécsi almásrétes



Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Zsemlemorzsához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé forró, olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső lap 2/3-át megszórjuk a pirított zsemlemorzsa felével.
A reszelt almát összekeverjük citromlével, cukorral, vanillincukorral, fahéjjal és citromhéjjal, majd hozzáadjuk a diót, a mazsolát.
Az almás tölteléket a réteslapokra helyezzük és a konyharuha segítségével feltekerjük.
Ugyanígy megtöltjük a másik 3 réteslapot, végül megkenjük a rétesek tetejét olvasztott margarinnal, majd azonnal helyezzük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a rétest megszórjuk porcukorral.


Bécsi almásrétes
Hozzávalók
2 rúd elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Zsemlemorzsához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé forró, olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső lap 2/3-át megszórjuk a pirított zsemlemorzsa felével.
A reszelt almát összekeverjük citromlével, cukorral, vanillincukorral, fahéjjal és citromhéjjal, majd hozzáadjuk a diót, a mazsolát.
Az almás tölteléket a réteslapokra helyezzük és a konyharuha segítségével feltekerjük.
Ugyanígy megtöltjük a másik 3 réteslapot, végül megkenjük a rétesek tetejét olvasztott margarinnal, majd azonnal helyezzük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a rétest megszórjuk porcukorral.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?