Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Berliner a sütőből

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Kelt tésztához:

100 ml tej
100 g vaj vagy margarin
250 g búzaliszt
25 g cukor
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)

Kenéshez és szóráshoz:

kb. 25 g vaj vagy margarin
kb. 2 evőkanál cukor

Töltelékhez:

3-4 evőkanál meggylekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze az instant élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a meleg tej-zsír keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden. Osszuk a tésztát 10 egyenlő darabra. Formázzunk minden tésztadarabot sima golyóvá, majd helyezzük a golyókat egymás mellé a tepsire, és nyomjuk laposra.
Fedjük le, és hagyjuk meleg helyen kelni kb. 25-30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit toljuk a sütő középső részébe és süssük meg a fánkokat.

Sütési idő: kb. 14-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Olvasszuk fel a vajat vagy margarint és sütés után azonnal kenjük meg a fánkokat, majd hagyjuk hűlni.

Töltés:
A lekvárt szitán passzírozzuk át és kanalazzuk egy hosszúkás díszítőcsővel (kb. 4 mm átmérőjű) ellátott habzsákba. A fánkok oldalába a díszítőfej segítségével töltsünk lekvárt.

A fánkok tetejét mártsuk cukorba vagy szórjuk meg cukorral.

Tippek:

A cukormázhoz keverjen össze 100 g porcukrot kb. 2 evőkanál vízzel.
A fánkok töltés nélkül fagyaszthatóak.
Berliner a sütőből

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!