Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Berliner a sütőből

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Kelt tésztához:

100 ml tej
100 g vaj vagy margarin
250 g búzaliszt
25 g cukor
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)

Kenéshez és szóráshoz:

kb. 25 g vaj vagy margarin
kb. 2 evőkanál cukor

Töltelékhez:

3-4 evőkanál meggylekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze az instant élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a meleg tej-zsír keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden. Osszuk a tésztát 10 egyenlő darabra. Formázzunk minden tésztadarabot sima golyóvá, majd helyezzük a golyókat egymás mellé a tepsire, és nyomjuk laposra.
Fedjük le, és hagyjuk meleg helyen kelni kb. 25-30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit toljuk a sütő középső részébe és süssük meg a fánkokat.

Sütési idő: kb. 14-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Olvasszuk fel a vajat vagy margarint és sütés után azonnal kenjük meg a fánkokat, majd hagyjuk hűlni.

Töltés:
A lekvárt szitán passzírozzuk át és kanalazzuk egy hosszúkás díszítőcsővel (kb. 4 mm átmérőjű) ellátott habzsákba. A fánkok oldalába a díszítőfej segítségével töltsünk lekvárt.

A fánkok tetejét mártsuk cukorba vagy szórjuk meg cukorral.

Tippek:

A cukormázhoz keverjen össze 100 g porcukrot kb. 2 evőkanál vízzel.
A fánkok töltés nélkül fagyaszthatóak.
Berliner a sütőből

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!