Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Berlini kása

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Berlini kása

2 l tej
10-12 ek. gríz
6 db tojásfehérje
ízlés szerint cukor (kb. 6 ek.)
baracklekvár

Öntet:

6 db tojássárgája
1,5 l tej
ízlés szerint cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előveszünk egy nagy (üveg) tálat , ami legalább 4-5 literes.

Elkészítés

Tejbegrízt készítünk, majd ha kész megcukrozzuk. Addig a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és ezt beleforgatjuk a forró grízbe. Az üvegtálba egy réteg kását teszünk, arra egy réteg lekvárt (vékonyan), és ezt addig csináljuk, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére lekvárt csurgatunk.
Öntethez: a hideg tejbe belekeverjük a tojássárgákat és a vanília pudingot, forrásig főzzük, majd a tűzről levéve cukrozzuk. Ha kihűlt a kása és az öntet, hűtőbe tesszük.
Hidegen tálaljuk.

Tálalás

Egy nagyobb kanállal tálba szedünk a kásából, nyakon öntjük az öntettel, és már fogyasztható is.

Tárolás

Hűtőben.
Berlini kása Berlini kása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!