Birsalmás túrógolyók
Hozzávalók
Túró masszához:
250 g zsírszegény túró
40 g eritrit (por)
70 g kókuszreszelék
Töltelékhez:
60 g birsalma (tisztított súly)
1 evőkanál eritrit (por)
1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A töltelékhez a birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk, és a kimért súlyt kis kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasba tesszük, hozzáadjuk az eritritet és a fahéjat, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés:
A túrót krémesre törjük, összekeverjük az eritrittel és 50 g kókuszreszelékkel, a masszát lefedjük, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután 10-12 egyenlő részre osztjuk, egyesével kilapítjuk a tenyerünkben, mindegyik közepére teszünk 2-3 kocka birsalmát, majd golyóvá formázzuk. A maradék kókuszreszeléket egy tálkába szórjuk, majd a túrógolyókat egyesével meghempergetjük benne. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A túrógolyókhoz vaníliás eritritet is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Birsalmás túrógolyók
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Túró masszához:
250 g zsírszegény túró
40 g eritrit (por)
70 g kókuszreszelék
Töltelékhez:
60 g birsalma (tisztított súly)
1 evőkanál eritrit (por)
1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A töltelékhez a birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk, és a kimért súlyt kis kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasba tesszük, hozzáadjuk az eritritet és a fahéjat, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés:
A túrót krémesre törjük, összekeverjük az eritrittel és 50 g kókuszreszelékkel, a masszát lefedjük, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután 10-12 egyenlő részre osztjuk, egyesével kilapítjuk a tenyerünkben, mindegyik közepére teszünk 2-3 kocka birsalmát, majd golyóvá formázzuk. A maradék kókuszreszeléket egy tálkába szórjuk, majd a túrógolyókat egyesével meghempergetjük benne. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A túrógolyókhoz vaníliás eritritet is használhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?