Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmás túrógolyók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab elkészítéséhez

Túró masszához:

250 g zsírszegény túró
40 g eritrit (por)
70 g kókuszreszelék

Töltelékhez:

60 g birsalma (tisztított súly)
1 evőkanál eritrit (por)
1 kávéskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk, és a kimért súlyt kis kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasba tesszük, hozzáadjuk az eritritet és a fahéjat, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

A túrót krémesre törjük, összekeverjük az eritrittel és 50 g kókuszreszelékkel, a masszát lefedjük, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután 10-12 egyenlő részre osztjuk, egyesével kilapítjuk a tenyerünkben, mindegyik közepére teszünk 2-3 kocka birsalmát, majd golyóvá formázzuk. A maradék kókuszreszeléket egy tálkába szórjuk, majd a túrógolyókat egyesével meghempergetjük benne. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

A túrógolyókhoz vaníliás eritritet is használhatunk.
Birsalmás túrógolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!