
Birsalmás túrógolyók



Hozzávalók
Túró masszához:
250 g zsírszegény túró
40 g eritrit (por)
70 g kókuszreszelék
Töltelékhez:
60 g birsalma (tisztított súly)
1 evőkanál eritrit (por)
1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A töltelékhez a birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk, és a kimért súlyt kis kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasba tesszük, hozzáadjuk az eritritet és a fahéjat, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés:
A túrót krémesre törjük, összekeverjük az eritrittel és 50 g kókuszreszelékkel, a masszát lefedjük, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután 10-12 egyenlő részre osztjuk, egyesével kilapítjuk a tenyerünkben, mindegyik közepére teszünk 2-3 kocka birsalmát, majd golyóvá formázzuk. A maradék kókuszreszeléket egy tálkába szórjuk, majd a túrógolyókat egyesével meghempergetjük benne. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A túrógolyókhoz vaníliás eritritet is használhatunk.

Kedvencnek jelölöm

Birsalmás túrógolyók
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Túró masszához:
250 g zsírszegény túró
40 g eritrit (por)
70 g kókuszreszelék
Töltelékhez:
60 g birsalma (tisztított súly)
1 evőkanál eritrit (por)
1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A töltelékhez a birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk, és a kimért súlyt kis kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasba tesszük, hozzáadjuk az eritritet és a fahéjat, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés:
A túrót krémesre törjük, összekeverjük az eritrittel és 50 g kókuszreszelékkel, a masszát lefedjük, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután 10-12 egyenlő részre osztjuk, egyesével kilapítjuk a tenyerünkben, mindegyik közepére teszünk 2-3 kocka birsalmát, majd golyóvá formázzuk. A maradék kókuszreszeléket egy tálkába szórjuk, majd a túrógolyókat egyesével meghempergetjük benne. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A túrógolyókhoz vaníliás eritritet is használhatunk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?