Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Boci süti (vegán)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túróhoz:

2 dl szójatej (Alpro)
1 ek. kukoricatejpor
1 ek. almaecet

majd a krémhez:

1 dl szójajoghurt ( Alpro)
2 ek. barnacukor
1 citrom reszelt héja
1 ek. citromlé ( lehet több ízlés szerint)

piskóta:

10 dkg liszt
2 dkg rizsliszt
1 ek. almaecet
2 ek. olaj
6 dkg barna cukor vagy édesítő
3 ek. szójatej
1 dl víz
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 ek. kakaópor
1 marék vágott mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 'C-ra.

Elkészítés

A "túróhoz" először a szójatejben elkeverjük a kukoricatejport majd felforraljuk. Ha forr, az ecetet hozzáadjuk, közben kevergetjük és lassú tűzön még forraljuk 1 percet, majd egy szűrőt kibélelünk nagyobb gézlappal és ebbe kanalazzuk lassan a felforralt tejet. 10 percig hagyjuk, hogy lecsepegjen (magától, ne nyomkodjuk, átlátszó lé csöpög ki) a gézlapban maradó túrót a joghurthoz öntjük, majd a többi hozzávalóval kikeverjük.
A piskótához a liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és kakaóporral. Majd hozzáadjuk a folyékony összetevőket és a mandulát, jól elkeverjük (kevert tészta állagú masszát kapunk) a masszát egy kiolajozott 20 cm átmérőjű piteforma aljára kanalazzuk és a tetejére kanállal rakunk a "túróból " kisebb halmokat úgy, hogy néhol látszódjon a barna tészta is.
Előmelegített 180 'C sütőben 25 percig sütjük.

Tálalás

6 szelet

Alternatív elkészítés

Nagyon sok "boci szelet" van már fenn, de mégsem találtam a " számomra igazit" (tejtermék és tojás nélkül) így elkészítettem a vega változatot. Ez egy kisebb próba adag volt :)
Boci süti  (vegán) Boci süti  (vegán) Boci süti  (vegán)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!