
Bögrés-almás amerikai palacsinta


Hozzávalók
Bögrés-almás amerikai palacsinta
Elkészítés
Elkészítés
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges).
Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük.
Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Bögrés-almás amerikai palacsinta
Hozzávalók
Bögrés-almás amerikai palacsinta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges).
Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük.
Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?