Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bomba jó torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

A piskótatekercshez:

5 tojás
5 kanál cukor
4 kanál finomliszt

A töltelékhez:

15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
2 evőkanál rum

A bombához:

5 tojássárgája
12 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1-2 púpozott evőkanálDr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2,5 dl tej
10 dkg étcsoki
2,5 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskótalapot sütünk, és közben megcsináljuk a tölteléket: A vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a rumot. A piskótát megkenjük a krémmel, azután szorosan feltekerjük és becsomagoljuk (alufóliával vagy bármilyen fóliával ki mit szeret) néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
A bombához: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokit, állandóan kevergetve a tojásos masszához adjuk, és gőz fölött besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól elkeverjük, kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Majd kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy gömbölyded tálat, belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém. (Ha még maradna a piskótaszeletből, a tetejére rendezzük.) Tálalás előtt néhány pillanatra meleg vízbe süllyesztjük, de vigyázzunk, a krém olvadjon meg, végül egy kerek tálra borítjuk.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ez az egyik kedvenc süteményem minden húsvétra ilyet készítek.
Bomba jó torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!