Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bomba jó torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótatekercshez:

5 tojás
5 kanál cukor
4 kanál finomliszt

A töltelékhez:

15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
2 evőkanál rum

A bombához:

5 tojássárgája
12 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1-2 púpozott evőkanálDr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2,5 dl tej
10 dkg étcsoki
2,5 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskótalapot sütünk, és közben megcsináljuk a tölteléket: A vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a rumot. A piskótát megkenjük a krémmel, azután szorosan feltekerjük és becsomagoljuk (alufóliával vagy bármilyen fóliával ki mit szeret) néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
A bombához: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokit, állandóan kevergetve a tojásos masszához adjuk, és gőz fölött besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól elkeverjük, kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Majd kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy gömbölyded tálat, belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém. (Ha még maradna a piskótaszeletből, a tetejére rendezzük.) Tálalás előtt néhány pillanatra meleg vízbe süllyesztjük, de vigyázzunk, a krém olvadjon meg, végül egy kerek tálra borítjuk.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ez az egyik kedvenc süteményem minden húsvétra ilyet készítek.
Bomba jó torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!