
Toast kenyér



Hozzávalók
Kenyérsütőformához (kb. 25 x 11 cm:)
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverőedényben alaposan keverjük össze a lisztet és az élesztőt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a meleg tej-vaj keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig simára keverjük. A tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A kenyérsütő formát zsiradékkal kenjük ki.
A tésztát lisztezett munkafelületen gyorsan átgyúrjuk, és kb. 25 cm hosszú tekercset formázunk belőle. A tésztát a kenyérsütő formába tesszük, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 15-20 perc). Előmelegítjük a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A tészta felületét kenjük meg egy kevés vízzel. A formát tegyük a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kenyeret vegyük ki a formából, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Fűszeres és édes szendvicsötletek
Pastrami-sajtos szendvics
A pirított kenyérszeleteket pesto-val megkenjük. Reszelt sajttal megszórjuk, pastramival megrakjuk, retekkel meghintjük, majd összehajtjuk.
Avokádó-mozzarella szendvics
Kenjük meg a pirított kenyérszeleteket Dr. Oetker Creme Vegával. Az egyik szeletet fedjük be avokádószeletekkel, sózzuk, borsozzuk, és csepegtessünk rá balzsamecet-krémet. A másik szeletet fedjük be bivaly-mozzarella szeletekkel és finoman vágott, olajban pácolt szárított paradicsommal. Hajtsuk össze.
Hideg sült húsos szendvics
Kenjük meg a pirított kenyérszeleteket vajjal. Helyezzünk rá szeletekre vágott hideg sült húst (pl. sertéssültet), fedjük be durvára reszelt uborkával, és csepegtessünk rá BBQ-szószt. Kenjük meg a másik szeletet mustárral, és szórjuk meg tetszés szerinti friss csírákkal. Hajtsuk össze.


Toast kenyér
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Kenyérsütőformához (kb. 25 x 11 cm:)
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverőedényben alaposan keverjük össze a lisztet és az élesztőt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a meleg tej-vaj keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig simára keverjük. A tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A kenyérsütő formát zsiradékkal kenjük ki.
A tésztát lisztezett munkafelületen gyorsan átgyúrjuk, és kb. 25 cm hosszú tekercset formázunk belőle. A tésztát a kenyérsütő formába tesszük, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 15-20 perc). Előmelegítjük a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A tészta felületét kenjük meg egy kevés vízzel. A formát tegyük a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kenyeret vegyük ki a formából, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Fűszeres és édes szendvicsötletek
Pastrami-sajtos szendvics
A pirított kenyérszeleteket pesto-val megkenjük. Reszelt sajttal megszórjuk, pastramival megrakjuk, retekkel meghintjük, majd összehajtjuk.
Avokádó-mozzarella szendvics
Kenjük meg a pirított kenyérszeleteket Dr. Oetker Creme Vegával. Az egyik szeletet fedjük be avokádószeletekkel, sózzuk, borsozzuk, és csepegtessünk rá balzsamecet-krémet. A másik szeletet fedjük be bivaly-mozzarella szeletekkel és finoman vágott, olajban pácolt szárított paradicsommal. Hajtsuk össze.
Hideg sült húsos szendvics
Kenjük meg a pirított kenyérszeleteket vajjal. Helyezzünk rá szeletekre vágott hideg sült húst (pl. sertéssültet), fedjük be durvára reszelt uborkával, és csepegtessünk rá BBQ-szószt. Kenjük meg a másik szeletet mustárral, és szórjuk meg tetszés szerinti friss csírákkal. Hajtsuk össze.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?