Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Toast kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Kenyérsütőformához (kb. 25 x 11 cm:)

némi zsiradék

Tésztához:

300 ml tej
50 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Kenéshez:

egy kevés víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk meg benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Keverőedényben alaposan keverjük össze a lisztet és az élesztőt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a meleg tej-vaj keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig simára keverjük. A tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A kenyérsütő formát zsiradékkal kenjük ki.

A tésztát lisztezett munkafelületen gyorsan átgyúrjuk, és kb. 25 cm hosszú tekercset formázunk belőle. A tésztát a kenyérsütő formába tesszük, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 15-20 perc). Előmelegítjük a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

A tészta felületét kenjük meg egy kevés vízzel. A formát tegyük a sütőben lévő alsó rácsra.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kenyeret vegyük ki a formából, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.

Fűszeres és édes szendvicsötletek

Pastrami-sajtos szendvics
A pirított kenyérszeleteket pesto-val megkenjük. Reszelt sajttal megszórjuk, pastramival megrakjuk, retekkel meghintjük, majd összehajtjuk.

Avokádó-mozzarella szendvics
Kenjük meg a pirított kenyérszeleteket Dr. Oetker Creme Vegával. Az egyik szeletet fedjük be avokádószeletekkel, sózzuk, borsozzuk, és csepegtessünk rá balzsamecet-krémet. A másik szeletet fedjük be bivaly-mozzarella szeletekkel és finoman vágott, olajban pácolt szárított paradicsommal. Hajtsuk össze.

Hideg sült húsos szendvics
Kenjük meg a pirított kenyérszeleteket vajjal. Helyezzünk rá szeletekre vágott hideg sült húst (pl. sertéssültet), fedjük be durvára reszelt uborkával, és csepegtessünk rá BBQ-szószt. Kenjük meg a másik szeletet mustárral, és szórjuk meg tetszés szerinti friss csírákkal. Hajtsuk össze.
Toast kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!