Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás eper-rebarbara lekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

600 g eper
400 g rebarbara
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret és a rebarbarát megmossuk, az epret csumázzuk, a rebarbara külső vékony rétegét éles késsel lehúzzuk, majd az eperből kimérünk 600 grammot, a rebarbarából pedig 400 grammot. Mindkettőt apróra vágjuk és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A pépet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk cukorral elkevert dzsemfixet és a vanília aromát, majd alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Lehúzzuk a tűzről, ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Ha fagyasztott epret, rebarbarát használunk, azt először kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.
Vaníliás eper-rebarbara lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!