Vaníliás eper-rebarbara lekvár
Hozzávalók
600 g eper
400 g rebarbara
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret és a rebarbarát megmossuk, az epret csumázzuk, a rebarbara külső vékony rétegét éles késsel lehúzzuk, majd az eperből kimérünk 600 grammot, a rebarbarából pedig 400 grammot. Mindkettőt apróra vágjuk és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A pépet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk cukorral elkevert dzsemfixet és a vaníliás cukrot, majd alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Lehúzzuk a tűzről, ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Ha fagyasztott epret, rebarbarát használunk, azt először kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás eper-rebarbara lekvár
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret és a rebarbarát megmossuk, az epret csumázzuk, a rebarbara külső vékony rétegét éles késsel lehúzzuk, majd az eperből kimérünk 600 grammot, a rebarbarából pedig 400 grammot. Mindkettőt apróra vágjuk és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A pépet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk cukorral elkevert dzsemfixet és a vaníliás cukrot, majd alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Lehúzzuk a tűzről, ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Ha fagyasztott epret, rebarbarát használunk, azt először kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?