Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bounty golyó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bounty golyó

2,5 dl tejszín
7 dkg cukor
8 dkg Rama vagy vaj
20 dkg kókuszreszelék

Bevonó:

15-20 dkg minőségi keserű csokoládé
2 ek olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejszínt a cukorral és a vajjal összeforraljuk. Forrásponttól számítva (lassú tűzön) kb. 3 percig főzzük.
Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Kivesszük a hűtőből, majd tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat. (Igyekezzünk a formázással, mert kezünk melegétől a massza hamar meglágyul.)
A még meztelen bonbonokat tegyük vissza egy kis időre a hűtőbe, hogy biztosan jól lehűljenek a bevonásig.
A csokoládét az olajjal együtt gőz felett megolvasztjuk.
A bevonás menete: Mindegyik bonbonba fogpiszkálót szúrunk, majd bevonjuk az olvasztott csokoládéval.
Egy darab hungarocellbe, vagy parafa edényalátétbe szúrjuk a fogpiszkálón díszelgő bonbonokat, majd dermedni hagyjuk.
Teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.

Alternatív elkészítés

Kevés csokit vettem hozzá, ezért csak leöntöttem a golyókat vele.
Bounty golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!