Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bounty golyó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bounty golyó

2,5 dl tejszín
7 dkg cukor
8 dkg Rama vagy vaj
20 dkg kókuszreszelék

Bevonó:

15-20 dkg minőségi keserű csokoládé
2 ek olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejszínt a cukorral és a vajjal összeforraljuk. Forrásponttól számítva (lassú tűzön) kb. 3 percig főzzük.
Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Kivesszük a hűtőből, majd tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat. (Igyekezzünk a formázással, mert kezünk melegétől a massza hamar meglágyul.)
A még meztelen bonbonokat tegyük vissza egy kis időre a hűtőbe, hogy biztosan jól lehűljenek a bevonásig.
A csokoládét az olajjal együtt gőz felett megolvasztjuk.
A bevonás menete: Mindegyik bonbonba fogpiszkálót szúrunk, majd bevonjuk az olvasztott csokoládéval.
Egy darab hungarocellbe, vagy parafa edényalátétbe szúrjuk a fogpiszkálón díszelgő bonbonokat, majd dermedni hagyjuk.
Teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.

Alternatív elkészítés

Kevés csokit vettem hozzá, ezért csak leöntöttem a golyókat vele.
Bounty golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!