Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bulgur puding vörösboros barackkal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

pudinghoz:

4 dl rizstej
1,5 dl növényi tejszín
20 dkg bulgur ( tört búza)
10 dkg cukor (édesítő vagy gyümölcscukor)
1 csipet só

Barack párolásához:

1 dl félédes vörösbor
2 ek. nádcukor
1 rúd fahéj
4-5 egész szegfőszeg
3 db őszibarack ( magvaváló)

forma kikenéséhez:

2 dkg margarin
1-2 ek. zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Hőálló edényeket ( szuflé formákat) vékonyan kikenjük margarinnal majd megszórjuk a morzsával.
A sütőt 190 'C melegítjük.
A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja pár percre forró vízbe dobjuk.

Elkészítés

A vörösbort a fűszerekkel és a cukorral egy nagyobb lábasban feltesszük melegedni. Rázogatjuk, átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon és hagyjuk forrni kb. 10 percig amíg kezd kicsit sűrűsödni (elforrja a levét) majd beletesszük a félbevágott ( cikkekre vágott) barackot és lassú tűzön 3-4 percig pároljuk, óvatosan át forgatjuk, hogy a bor mindenhol érje, majd levesszük a tűzről.
A bulgurhoz a tejet felmelegítjük, majd beleszórjuk a tört búzát és a csipet sót a tejbe és főzzük kb. 10 percig. Ez idő alatt a bulgur megdagad,(puhul). A tejszínben elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a bulgurba keverjük és folytonos keverés közben besűrítjük. A sűrű masszát az előkészített formákba szedjük, a tetején elrendezzük a barackszeleteket vagy 1-1 fél barackot majd mindegyiket meglocsoljuk még egy kanál boros sziruppal. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk. :)

Tálalás

5 adag

Alternatív elkészítés

A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. Az íze enyhén a dióra emlékeztet. A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs . Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.
Bulgur puding vörösboros barackkal Bulgur puding vörösboros barackkal Bulgur puding vörösboros barackkal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!