
Bulgur puding vörösboros barackkal


Hozzávalók
pudinghoz:
Barack párolásához:
forma kikenéséhez:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt 190 'C melegítjük.
A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja pár percre forró vízbe dobjuk.
Elkészítés
A bulgurhoz a tejet felmelegítjük, majd beleszórjuk a tört búzát és a csipet sót a tejbe és főzzük kb. 10 percig. Ez idő alatt a bulgur megdagad,(puhul). A tejszínben elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a bulgurba keverjük és folytonos keverés közben besűrítjük. A sűrű masszát az előkészített formákba szedjük, a tetején elrendezzük a barackszeleteket vagy 1-1 fél barackot majd mindegyiket meglocsoljuk még egy kanál boros sziruppal. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk. :)
Tálalás
Alternatív elkészítés




Bulgur puding vörösboros barackkal
Hozzávalók
pudinghoz:
Barack párolásához:
forma kikenéséhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt 190 'C melegítjük.
A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja pár percre forró vízbe dobjuk.
Elkészítés
A bulgurhoz a tejet felmelegítjük, majd beleszórjuk a tört búzát és a csipet sót a tejbe és főzzük kb. 10 percig. Ez idő alatt a bulgur megdagad,(puhul). A tejszínben elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a bulgurba keverjük és folytonos keverés közben besűrítjük. A sűrű masszát az előkészített formákba szedjük, a tetején elrendezzük a barackszeleteket vagy 1-1 fél barackot majd mindegyiket meglocsoljuk még egy kanál boros sziruppal. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk. :)
Tálalás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?