Burgonyás-sajtos pogácsa
Hozzávalók
Burgonyás-sajtos pogácsa
Elkészítés
Előkészítés
A burgonyát puhára főzzük,leszűrjük de egy kis levet felfogunk.
Elkészítés
A burgonyát megpucoljuk, összekockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a megfőtt burgonyanyomón áttört krumplit, a felfuttatott élesztőt, a sót. Közepes lágyságú tésztává gyúrjuk.(Ha túl kemény lenne a tészta akkor langyos krumpli levet adunk hozzá.) Langyos helyen duplájára kelesztjük. Kb. 2cm vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tetejüket tojással megkenjük és reszelt füstölt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tárolás
Burgonyás-sajtos pogácsa
Hozzávalók
Burgonyás-sajtos pogácsa
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A burgonyát puhára főzzük,leszűrjük de egy kis levet felfogunk.
Elkészítés
A burgonyát megpucoljuk, összekockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a megfőtt burgonyanyomón áttört krumplit, a felfuttatott élesztőt, a sót. Közepes lágyságú tésztává gyúrjuk.(Ha túl kemény lenne a tészta akkor langyos krumpli levet adunk hozzá.) Langyos helyen duplájára kelesztjük. Kb. 2cm vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tetejüket tojással megkenjük és reszelt füstölt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?