Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Calzone

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

35 dkg finomliszt (tönkölyliszt)
15 dkg durumliszt
1 ek. só
1 kiskanál méz
3 - 3,5 dl meleg víz
2 ek. olivaolaj

Szósz:

1 doboz hámozott paradicsom (konzerv 240g)
2 ek. sűrített paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 doboz vörösbab (konzerv 200g)
10 dkg kukorica
1-2 karika kolbász
3-4 bazsalikomlevél
1 kk. oregánó
1 kk. kakukkfű
bors
olivaolaj
10 dkg mozzarella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

2 dl meleg vízben elkeverjük a mézet, és hozzászórjuk az élesztőt, elkeverjük. A liszteket a sóval összekeverjük, majd az élesztős vizet is, és összegyúrjuk a tésztát, dagasztjuk egy kis ideig, majd hozzáadjuk az olajat is, amit jól beledolgozzuk. Fényes sima tésztát kell kapnunk. Maradhat a tészta abban az edényben is, amiben kevertük, csak a tetejét fedjük le fóliával, és a hűtőben keledezhet :) 5 óra hosszat.
A szószhoz egy-két kanál olajon az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, nem szabad megbarnulnia. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket. 1-2 percig ezt is pirítjuk, majd hozzáöntjük a hámozott, darabolt paradicsomot. Lassú tűzön főzzük. Mikor felforr, hozzáadhatjuk a babot, kukoricát, kolbász darabokat. További 15- 20 percig főzzük.
A tésztát 4 nagyobb vagy 8 kisebb részre osztjuk, átgyúrjuk, kis gombócokat formázunk belőle. Fél órára lisztezett deszkán hagyjuk pihenni, majd kerekre próbáljuk nyújtani. Az egyik felére teszünk a szószból, mozzarella sajtot teszünk a tetejére, majd ráhajtjuk a másik felét, és a végeket jól összenyomkodjuk. Kiolajozott tepsire pakoljuk őket. 190-200'C-on kb. 15-20 percig sütjük.

Tálalás

4 nagyobb vagy 8 kicsi szelet

Alternatív elkészítés

A tetejére is szórhatunk sajtot. Én gabonakolbásszal készítettem, ami szétfő a szószban, a rendes kolbászt lehet, hogy apróra kell vágni hozzá :S
Calzone

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!