Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Calzone, a töltött pizza

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Calzone, a töltött pizza

30 dkg finom liszt
1 csipet cukor
1 kk. só
4 ek. olíva olaj
1/2 dl langyos víz (vagy amennyit felvesz ahhoz,hogy szép ruganyos tésztát kapjunk, de ne legyen túl lágy)

A töltelékhez:

10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg camembert sajt
1 szál újhagyma
egy kisebb póréhagyma zöld része
1 szál kakukkfű
6 db szardella filé
1 db kicsi paradicsompaprika vagy nagyobb szelet
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szalonnát apró csíkokra vágjuk, és megpirítjuk száraz serpenyőben. Kivesszük a zsírjából, és itatós papírra szedjük. A pizza tésztát elkészítjük robotgéppel, és kelesztjük mindaddig, míg a töltelékünket előkészítjük. Letakarjuk egy erre alkalmas konyharuhával. Ezután a szalonna zsírjához adunk 1 ek. olíva olajat, de lehet vajat is, majd az apróra vágott hagymákat lepirítjuk rajta, és félretesszük. A paprikát hosszúkásra vágjuk, majd félretesszük. A sajtot kockára vágjuk, de lehet rusztikusan szétcsipkedve, darabokra. A tésztát kettévágjuk, és 30 cm átmérőjűre kör alakúra nyújtjuk. Olívával megkenjük a tészta szélét, és a hagymás tölteléket a szalonnával a közepére rakosgatjuk. Rácsipkedjük a kakukkfüvet, és a paprikát, majd a szardellából 3 db megy rá elosztva, a sajtot is elosszuk mind a két tésztába. Összehajtjuk, és a képen látható módon lezárjuk a széleit. Megkenjük kívül is olíva olajjal, és 200 fokos sütőbe 20 perc alatt készre sütjük. Melegen letakarjuk konyharuhával, hogy finoman visszapuhuljon, és tálalhatjuk is. Fontos, hogy olíva olajat használjunk, mert az nem ég meg olyan könnyen.
Calzone, a töltött pizza Calzone, a töltött pizza Calzone, a töltött pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!