Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Calzone, a töltött pizza

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Calzone, a töltött pizza

30 dkg finom liszt
1 csipet cukor
1 kk. só
4 ek. olíva olaj
1/2 dl langyos víz (vagy amennyit felvesz ahhoz,hogy szép ruganyos tésztát kapjunk, de ne legyen túl lágy)

A töltelékhez:

10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg camembert sajt
1 szál újhagyma
egy kisebb póréhagyma zöld része
1 szál kakukkfű
6 db szardella filé
1 db kicsi paradicsompaprika vagy nagyobb szelet
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szalonnát apró csíkokra vágjuk, és megpirítjuk száraz serpenyőben. Kivesszük a zsírjából, és itatós papírra szedjük. A pizza tésztát elkészítjük robotgéppel, és kelesztjük mindaddig, míg a töltelékünket előkészítjük. Letakarjuk egy erre alkalmas konyharuhával. Ezután a szalonna zsírjához adunk 1 ek. olíva olajat, de lehet vajat is, majd az apróra vágott hagymákat lepirítjuk rajta, és félretesszük. A paprikát hosszúkásra vágjuk, majd félretesszük. A sajtot kockára vágjuk, de lehet rusztikusan szétcsipkedve, darabokra. A tésztát kettévágjuk, és 30 cm átmérőjűre kör alakúra nyújtjuk. Olívával megkenjük a tészta szélét, és a hagymás tölteléket a szalonnával a közepére rakosgatjuk. Rácsipkedjük a kakukkfüvet, és a paprikát, majd a szardellából 3 db megy rá elosztva, a sajtot is elosszuk mind a két tésztába. Összehajtjuk, és a képen látható módon lezárjuk a széleit. Megkenjük kívül is olíva olajjal, és 200 fokos sütőbe 20 perc alatt készre sütjük. Melegen letakarjuk konyharuhával, hogy finoman visszapuhuljon, és tálalhatjuk is. Fontos, hogy olíva olajat használjunk, mert az nem ég meg olyan könnyen.
Calzone, a töltött pizza Calzone, a töltött pizza Calzone, a töltött pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!