Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Churros

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

12 dkg vaj
1/2 tk só
15 dkg liszt
2 db tojás
2,5 dl víz
étolaj
fahéjas cukor a meghempergetéshez

Csokiöntet:

1 bögre (kb: 250 ml) tejszín
1 ek. cukor
egy tábla csoki
4 ek. vaj
1 kk. fahéj
1 kk. vanília aroma
csipet só (ízlés szerint chili)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

1. A vizet a vajjal és sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal kb 2 percig addig amíg a massza el nem válik az edény falától.
2. A kihült tésztához keverjük a tojásokat és egy égetett tésztát kapunk.
3. A tésztát habzsákba töltve forró olajba hosszú rudak formájában kisütjük.

Csokiöntet

A tejszínbe elkeverjük alacsony lángon a cukrot, sót, majd hozzáadjuk a csokit és vajat. Kevergetés után ízesítjük fahèjjal, vaníliával és chilivel. Majd egy tálba töltjük hülni.

Alternatív elkészítés

-keverjük 2 percig a tüzön a tésztát mert ha nem, a tojás beletétele után túl híg lesz
-az olaj ne legyen se túl forró, mert akkor nem sül át, de se túl hideg, mert akkor magába szívja nagyon
Churros Churros

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!