Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes rétes vaníliaöntettel 

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 rúd, kb. 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd, kb. 14-16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 lapos)

Töltelékhez:

650 g meggy
120 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Szóráshoz:

50 g őrölt mandula
50 g zsemlemorzsa

Kenéshez:

kb. 120 g margarin

Díszítéshez:

porcukor

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss réteslapot kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk, egy tálba tesszük, megszórjuk 2 evőkanál cukorral, összekeverjük és 15 percet állni hagyjuk. A szóráshoz az őrölt mandulát és a zsemlemorzsát összekeverjük, és forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk. Azonnal áttesszük egy hideg tányérra és hűlni hagyjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A meggyből a felesleges nedvességet kinyomkodjuk, majd összekeverjük a többi cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal.

A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta, kissé benedvesített konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk néhány evőkanál mandula-zsemlemorzsa keverékkel, körben egy kb. 3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét, és a tetejére is szórunk a mandulás keverékből. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-27 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A réteseket a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A réteseket megszórjuk porcukorral, szeletekre vágjuk, és a vaníliaöntettel kínáljuk.

Tippek:

Amíg az első rúd rétest készítjük, érdemes a másik 3 réteslapot összehajtva visszatenni a csomagolásba vagy egy kissé benedvesített konyharuhával letakarni, hogy ne száradjanak ki.
8 lapos réteslapból is elkészíthetjük a réteseket, ebben az esetben növeljük a margarin mennyiségét kb. 150 g-ra!
Meggyes rétes vaníliaöntettel 

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!