Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes rétes vaníliaöntettel 

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 rúd, kb. 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd, kb. 14-16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 lapos)

Töltelékhez:

650 g meggy
120 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Szóráshoz:

50 g őrölt mandula
50 g zsemlemorzsa

Kenéshez:

kb. 120 g margarin

Díszítéshez:

porcukor

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss réteslapot kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk, egy tálba tesszük, megszórjuk 2 evőkanál cukorral, összekeverjük és 15 percet állni hagyjuk. A szóráshoz az őrölt mandulát és a zsemlemorzsát összekeverjük, és forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk. Azonnal áttesszük egy hideg tányérra és hűlni hagyjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A meggyből a felesleges nedvességet kinyomkodjuk, majd összekeverjük a többi cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal.

A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta, kissé benedvesített konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk néhány evőkanál mandula-zsemlemorzsa keverékkel, körben egy kb. 3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét, és a tetejére is szórunk a mandulás keverékből. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-27 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A réteseket a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A réteseket megszórjuk porcukorral, szeletekre vágjuk, és a vaníliaöntettel kínáljuk.

Tippek:

Amíg az első rúd rétest készítjük, érdemes a másik 3 réteslapot összehajtva visszatenni a csomagolásba vagy egy kissé benedvesített konyharuhával letakarni, hogy ne száradjanak ki.
8 lapos réteslapból is elkészíthetjük a réteseket, ebben az esetben növeljük a margarin mennyiségét kb. 150 g-ra!
Meggyes rétes vaníliaöntettel 

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!