Meggyes rétes vaníliaöntettel
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta, kissé benedvesített konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk néhány evőkanál mandula-zsemlemorzsa keverékkel, körben egy kb. 3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét, és a tetejére is szórunk a mandulás keverékből. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A réteseket megszórjuk porcukorral, szeletekre vágjuk, és a vaníliaöntettel kínáljuk.
Tippek:
8 lapos réteslapból is elkészíthetjük a réteseket, ebben az esetben növeljük a margarin mennyiségét kb. 150 g-ra!
Meggyes rétes vaníliaöntettel
Hozzávalók
2 rúd, kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta, kissé benedvesített konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk néhány evőkanál mandula-zsemlemorzsa keverékkel, körben egy kb. 3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét, és a tetejére is szórunk a mandulás keverékből. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A réteseket megszórjuk porcukorral, szeletekre vágjuk, és a vaníliaöntettel kínáljuk.
Tippek:
8 lapos réteslapból is elkészíthetjük a réteseket, ebben az esetben növeljük a margarin mennyiségét kb. 150 g-ra!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?