Meggyes rétes vaníliaöntettel
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 lapos)
Töltelékhez:
650 g meggy
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Szóráshoz:
50 g őrölt mandula
50 g zsemlemorzsa
Kenéshez:
kb. 120 g margarin
Díszítéshez:
porcukor
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
250 ml tej
1 evőkanál cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A friss réteslapot kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk, egy tálba tesszük, megszórjuk 2 evőkanál cukorral, összekeverjük és 15 percet állni hagyjuk. A szóráshoz az őrölt mandulát és a zsemlemorzsát összekeverjük, és forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk. Azonnal áttesszük egy hideg tányérra és hűlni hagyjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A meggyből a felesleges nedvességet kinyomkodjuk, majd összekeverjük a többi cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal.
A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta, kissé benedvesített konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk néhány evőkanál mandula-zsemlemorzsa keverékkel, körben egy kb. 3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét, és a tetejére is szórunk a mandulás keverékből. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A réteseket megszórjuk porcukorral, szeletekre vágjuk, és a vaníliaöntettel kínáljuk.
A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta, kissé benedvesített konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk néhány evőkanál mandula-zsemlemorzsa keverékkel, körben egy kb. 3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét, és a tetejére is szórunk a mandulás keverékből. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A réteseket megszórjuk porcukorral, szeletekre vágjuk, és a vaníliaöntettel kínáljuk.
Tippek:
Amíg az első rúd rétest készítjük, érdemes a másik 3 réteslapot összehajtva visszatenni a csomagolásba vagy egy kissé benedvesített konyharuhával letakarni, hogy ne száradjanak ki.
8 lapos réteslapból is elkészíthetjük a réteseket, ebben az esetben növeljük a margarin mennyiségét kb. 150 g-ra!
8 lapos réteslapból is elkészíthetjük a réteseket, ebben az esetben növeljük a margarin mennyiségét kb. 150 g-ra!
Kedvencnek jelölöm
Meggyes rétes vaníliaöntettel
Hozzávalók
2 rúd, kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 lapos)
Töltelékhez:
650 g meggy
120 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Szóráshoz:
50 g őrölt mandula
50 g zsemlemorzsa
Kenéshez:
kb. 120 g margarin
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A friss réteslapot kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk, egy tálba tesszük, megszórjuk 2 evőkanál cukorral, összekeverjük és 15 percet állni hagyjuk. A szóráshoz az őrölt mandulát és a zsemlemorzsát összekeverjük, és forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk. Azonnal áttesszük egy hideg tányérra és hűlni hagyjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A meggyből a felesleges nedvességet kinyomkodjuk, majd összekeverjük a többi cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal.
A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta, kissé benedvesített konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk néhány evőkanál mandula-zsemlemorzsa keverékkel, körben egy kb. 3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét, és a tetejére is szórunk a mandulás keverékből. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A réteseket megszórjuk porcukorral, szeletekre vágjuk, és a vaníliaöntettel kínáljuk.
A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta, kissé benedvesített konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk néhány evőkanál mandula-zsemlemorzsa keverékkel, körben egy kb. 3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét, és a tetejére is szórunk a mandulás keverékből. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A réteseket megszórjuk porcukorral, szeletekre vágjuk, és a vaníliaöntettel kínáljuk.
Tippek:
Amíg az első rúd rétest készítjük, érdemes a másik 3 réteslapot összehajtva visszatenni a csomagolásba vagy egy kissé benedvesített konyharuhával letakarni, hogy ne száradjanak ki.
8 lapos réteslapból is elkészíthetjük a réteseket, ebben az esetben növeljük a margarin mennyiségét kb. 150 g-ra!
8 lapos réteslapból is elkészíthetjük a réteseket, ebben az esetben növeljük a margarin mennyiségét kb. 150 g-ra!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?