![Meggyes rétes vaníliaöntettel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32010/meggyes-retes-vaniliaontettel-15809.jpg)
Meggyes rétes vaníliaöntettel
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta, kissé benedvesített konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk néhány evőkanál mandula-zsemlemorzsa keverékkel, körben egy kb. 3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét, és a tetejére is szórunk a mandulás keverékből. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A réteseket megszórjuk porcukorral, szeletekre vágjuk, és a vaníliaöntettel kínáljuk.
Tippek:
8 lapos réteslapból is elkészíthetjük a réteseket, ebben az esetben növeljük a margarin mennyiségét kb. 150 g-ra!
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Meggyes rétes vaníliaöntettel
Hozzávalók
2 rúd, kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta, kissé benedvesített konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk néhány evőkanál mandula-zsemlemorzsa keverékkel, körben egy kb. 3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét, és a tetejére is szórunk a mandulás keverékből. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A réteseket megszórjuk porcukorral, szeletekre vágjuk, és a vaníliaöntettel kínáljuk.
Tippek:
8 lapos réteslapból is elkészíthetjük a réteseket, ebben az esetben növeljük a margarin mennyiségét kb. 150 g-ra!
![Meggyes rétes vaníliaöntettel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32010/meggyes-retes-vaniliaontettel-15809.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?