
Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)


Hozzávalók
Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukor felével és a tojás sárgájával habossá keverjük, a citromhéjat hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk és hozzákeverjük a vajas-tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a cukor maradék felével habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a masszába.
A bárányos sütőformát kizsírozzuk (vajazzuk), zsemlemorzsával megszórjuk és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
Előmelegített sütő alsó részében 45 perc alatt 180 fokon (alsó és felső melegítéssel) készre sütjük.
A formát nedves konyharuhába csavarva egy kicsit hagyjuk hűlni. Utána óvatosan a formából kivesszük a süteményt, teljesen hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a citromlével összekeverjük és a bárányt bekenjük vele.
Alternatív elkészítés



Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)
Hozzávalók
Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukor felével és a tojás sárgájával habossá keverjük, a citromhéjat hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk és hozzákeverjük a vajas-tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a cukor maradék felével habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a masszába.
A bárányos sütőformát kizsírozzuk (vajazzuk), zsemlemorzsával megszórjuk és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
Előmelegített sütő alsó részében 45 perc alatt 180 fokon (alsó és felső melegítéssel) készre sütjük.
A formát nedves konyharuhába csavarva egy kicsit hagyjuk hűlni. Utána óvatosan a formából kivesszük a süteményt, teljesen hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a citromlével összekeverjük és a bárányt bekenjük vele.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?