Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)

2 tojás
110 g cukor
110 g vaj
1 citrom reszelt héja
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítés:

100 g porcukor
citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Bárány sütőforma szükséges hozzá.

Elkészítés

Ezt a receptet a zenker.de oldalán találtam, ezúton közzéteszem:
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukor felével és a tojás sárgájával habossá keverjük, a citromhéjat hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk és hozzákeverjük a vajas-tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a cukor maradék felével habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a masszába.

A bárányos sütőformát kizsírozzuk (vajazzuk), zsemlemorzsával megszórjuk és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.

Előmelegített sütő alsó részében 45 perc alatt 180 fokon (alsó és felső melegítéssel) készre sütjük.
A formát nedves konyharuhába csavarva egy kicsit hagyjuk hűlni. Utána óvatosan a formából kivesszük a süteményt, teljesen hagyjuk kihűlni.

A porcukrot a citromlével összekeverjük és a bárányt bekenjük vele.

Alternatív elkészítés

Mivel nincsen ilyen bárányos formám, ezért más alakban sütöttem meg, ez látszik a képen.
Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában) Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!