Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznye lekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cseresznye lekvár

4 kg cseresznye
3/4 cukor(ízlés szerint)
1 kávéskanál Dr. Oetker Tartósítószer
1 kávéskanál citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegmosás nagyon fontos eseménye a befőzésnek. Ezen áll vagy bukik az egész. Én hipós vízbe szoktam elmosogatni, majd az öblögetős vízbe egy pici ecetet teszek. Az ecet baktériumölő, emberre nem káros, ha ecetet használunk az öblögetős vízbe, biztos nem romlik meg a befőzött termék. Készítsünk ki papírt, vagy aki meleg vizes tálba szeretné azt. Egy nagy tálat is vegyünk elő, amibe felfőzzük a lekvárt.

Elkészítés

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd leturmixoljuk. Az egész masszát beletesszük egy nagy edénybe, amiben felfőzzük majd. A cukor mennyisége mindenkinél változó, ezért mindenki kóstolgassa, mert valaki édesen szereti valaki pedig kicsit savanyúbban. Én most 3/4 kg cukrot tettem bele, ez édes lekvár. A cukrot belekeverjük a citromsavval a masszába és felfőzzük. Folyamatosan keverjük, hogy le ne égjen. Akkor jó a lekvár, ha fakanálra veszünk egy adagot és potyog. Lekapcsolhatjuk, belekeverjük a nátrium-benzoátot és üvegbe vele. Először készítsünk ki egy újságpapírt, amire tesszük, majd az üvegeket. Én újságpapírt szoktam használni, mert az is jól felveszi a hőt, nem kell egy tálba még kikészíteni meleg vizet és abba beletenni az üvegeket. Az üvegekbe csak egy pici adagot tegyünk először, hogy felvegye az üveg a hőt és ne pattanjon el az üveg. Beletesszük a lekvárt az üvegekbe, majd száraz dunsztba tesszük. Jól betakarjuk őket és dunsztoljuk, 1-2 nap elegendő, míg kihűl és polcra is tehetjük.

Tárolás

Száraz,hűvös helyen tartandó.
Cseresznye lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!