Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznyès Cobbler

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

320 g liszt
100 g cukor
125 g görögjoghurt
1 nagy egésztojás
50 ml olaj
1 citrom hèja
1 csipet só

Cseresznye töltelèk:

500 g cseresznye kimagozva
2 ek cukor
1 ek kukoricakemènyìtő
150 g cseresznye vagy meggylekvàr
1/2 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Töltelèk

Az összes hozzàvalót keverjük össze ès kis tűzàlló tàlkàkban ( szuflè formàban) osszuk el. A tàlkàk fèlig legyenek megtöltve.

Tèszta

Egy tálban keverjük össze a joghurtot a tojással, az olajjal, a cukorral, a citromhéjjal és a csipet sóval. Adjuk hozzá a lisztet a sütőport ès keverjük össze amíg rugalmas tésztàt kapunk Használhatjuk azonnal, anélkül, hogy pihent volna a hűtőben.
Kis gombócokat formàzunk a tèsztàból ès a cseresznyès töltelèk tetejère rakjuk.
Nem kell szorosan egymàs mellè tenni a tèsztàt.

Sütès

170 C fokon kb 25-30 percig kell sütni amìg aranybarna lesz a tèszta teteje.
Langyosan tàlaljuk.
Cseresznyès Cobbler Cseresznyès Cobbler Cseresznyès Cobbler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!