Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csicsókás kocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
1 tojás
10 dkg margarin
2 dl langyos tej
1 kk. só

Töltelék:

70 dkg csicsóka
bors

Tetejére:

1 tojás
sós, pergelt, napraforgó mag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit az élesztős tejjel jól összegyúrjuk és meleg helyen 30 percet pihentetjük.
Közben megfőzzük a csicsókát, meghámozzuk, botmixerrel pürésítjük, és ízlés szerint sózzuk és borsózzuk.
Kiserítjük (kinyújtjuk) a tésztát, rákenjük a csicsókapürét, és mint a rétestésztát négybe hajtogatjuk és még 20 percet pihentetjük.
Ezután kiserítjük (kinyújtjuk), megkenjük tojással, megszórjuk a sós, pergelt napraforgó maggal, kockára vágjuk és forró lerben (tűzhelyben) készre sütjük.

Személyes megjegyzés

Megszórható akármilyen más maggal, sőt mag nélkül is nagyon finom. A csicsókapüré miatt, jó pár napig puha marad.
Csicsókás kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!