Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokifondü

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokifondü

225 g étcsoki
200 g zsíros tejszín
2 ek konyak

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A csokit apró darabokra törjük, és a tejszínnel együtt lábasba tesszük.
A keveréket lassú tűzön összemelegítjük, miközben folyamatosan kevergetjük. Addig folytatjuk, míg egynemű nem lesz.
Ha ez kész, levesszük a tűről és belekeverjük a konyakot. a szószt átöntjük a fondütálba, és alacsony lángon melegen tartjuk.

Tálalás

Négy személyre elegendő mennyiség.

Tárolás

Hűtőben tároljuk, újbóli használatnál pedig alacsony tűznél olvasszuk fel.

Alternatív elkészítés

A fondühöz kiváló bármilyen gyümölcs, pillecukor, vagy keksz. Ezeket a csokiba mártogatva fogyasszuk. :)
Csokifondü Csokifondü

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!