sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokikrémes kosárka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokikrémes kosárka

20 dkg liszt
6 dkg cukor
12 dkg margarin
5 ek. tej
1 csipet só

Töltelék:

250 ml tejszín
6 dkg cukor
15 dkg étcsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 16 egyenlő részre osztjuk. Kosárkaformákat bélelünk ki az így kapott tésztával. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. A cukrot felfőzzük a tejszínnel, a kakaóport hozzáadjuk, majd még 2 percig főzzük. Levesszük a tűzről, beletördeljük a csokit. Várjuk meg míg a csoki felolvad, a massza kihűl, majd tegyük hűtőbe.
A krémet kivesszük a hűtőből, gépi habverővel fölverjük, habzsák segítségével megtöltjük a kosárkákat.
Tetejét gyümölccsel, tejszínhabbal díszíthetjük.

Tálalás

16 darab lett ebből az adagból.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!