Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis édes perec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
80 g cukor
250 ml tej
80 g vaj vagy margarin
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit (kb. 35x40 cm) sü-tőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Formázás:
A tésztát kicsit belisztezzük, a munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, 12 egyforma méretű adagra osztjuk, és pereccé formázzuk. Ehhez a tésztadarabokat golyóvá, majd hegyes, kb. 55 cm hosszú rudakká formázzuk. A végeit keresztezzük, egyszer megcsavarjuk, majd a perec alsó részéhez (a tészta alá) hajtjuk, és finoman hozzányomjuk. A tésztadarabokat formázás után letakarva még egyszer kelesztjük. Ezután lekenjük a felvert tojással, és a tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pereceket sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a tortabevonót megolvasztjuk, a kihűlt perecek tetejére csorgatjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Mielőtt megszilárdul a csokoládé, megszórhatjuk a pereceket színes tortadarával.
A Csokis édes perec díszítéséhez tortabevonót, vagy kakaóból készített, folyékony csokimázat használhatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!