Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis meggyes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt
szódabikarbóna

Krém:

3-4 dl tej
1 üveg meggybefőtt

Tetejére:

Tejszínhab
Pirított mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 8 db tojássárgát a cukorral habosra keverjük, a lisztet, a sütőport, és az ízlés szerint hozzáadott kakaóport elvegyítjük, majd a kemény tojásfehérjével lazítjuk. Vajazott, lisztezett tortaformába tesszük.
Megsütjük.
Aranka vaníliaízű krémporba kakaóport és tejet adagolva, finom kakaókrémet készítünk, egy üveg lecsepegtetett meggybefőttet adunk hozzá.
A krémet a kihűlt piskótába tesszük. A tetejét, és az oldalát kemény tejszínhabbal kenjük be, majd megszórjuk pirított mandulával.
Csokis meggyes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!