
Mascarponés szelet



Hozzávalók
A tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Áztatáshoz:
Mascarpone krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele, majd keverjük hozzá a vajat vagy margarint. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a sütő középső részébe süssük meg.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, borítsuk egy sütőpapírra, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Áztatás:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk el a piskótát úgy, hogy 2 db kb. 20 x 35 cm-es téglalapot kapjuk. Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára és locsoljuk meg 5 evőkanál Amarettóval.
Mascarpone krém:
A tejszínt a habfixálóval együtt konyhai robotgéppel(habverő) verjük keményre. Keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a Finesse-t, a citromlevet és az Amarettót egy keverőtálban. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínt. A krém felét kenjük a tésztalapra. Tegyük rá a második alapot, áztassuk át a maradék likőrrel, és kenjük rá a maradék krémet. Tegyük az elkészült sütemény legalább 2 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Forraljuk fel a vizet egy edénybe, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
A fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.
Vágjuk fel a tortabevonó zacskóját a jelölésnél, és egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd csorgassuk rá a felolvasztott fehércsokoládét. Egy fanyárs segítségével óvatosan húzzuk egymásba a két színt. Hagyjuk a mázat megdermedni.
Ezután törjük tetszőleges darabokra, és díszesük a mascarponés szeletek tetejét.
Tipp:


Mascarponés szelet
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
A tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Áztatáshoz:
Mascarpone krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele, majd keverjük hozzá a vajat vagy margarint. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a sütő középső részébe süssük meg.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, borítsuk egy sütőpapírra, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Áztatás:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk el a piskótát úgy, hogy 2 db kb. 20 x 35 cm-es téglalapot kapjuk. Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára és locsoljuk meg 5 evőkanál Amarettóval.
Mascarpone krém:
A tejszínt a habfixálóval együtt konyhai robotgéppel(habverő) verjük keményre. Keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a Finesse-t, a citromlevet és az Amarettót egy keverőtálban. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínt. A krém felét kenjük a tésztalapra. Tegyük rá a második alapot, áztassuk át a maradék likőrrel, és kenjük rá a maradék krémet. Tegyük az elkészült sütemény legalább 2 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Forraljuk fel a vizet egy edénybe, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
A fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.
Vágjuk fel a tortabevonó zacskóját a jelölésnél, és egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd csorgassuk rá a felolvasztott fehércsokoládét. Egy fanyárs segítségével óvatosan húzzuk egymásba a két színt. Hagyjuk a mázat megdermedni.
Ezután törjük tetszőleges darabokra, és díszesük a mascarponés szeletek tetejét.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?