Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mascarponés szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

A tepsihez (kb. 35 x 40 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

80 g vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
150 g cukor
240 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Áztatáshoz:

10 evőkanál mandulalikőr (pl., Amaretto)

Mascarpone krémhez:

500 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
60 g cukor
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál mandulalikőr (pl, Amaretto)

Díszítéshez:

100 g fehércsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki a tepsit egy kis zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral, a papírt a nyitott oldalon gyűrjük be, hogy egy hajtást képezzen. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint, és hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele, majd keverjük hozzá a vajat vagy margarint. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a sütő középső részébe süssük meg.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Óvatosan vegyük ki a piskótát, borítsuk egy sütőpapírra, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.

Áztatás:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk el a piskótát úgy, hogy 2 db kb. 20 x 35 cm-es téglalapot kapjuk. Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára és locsoljuk meg 5 evőkanál Amarettóval.

Mascarpone krém:
A tejszínt a habfixálóval együtt konyhai robotgéppel(habverő) verjük keményre. Keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a Finesse-t, a citromlevet és az Amarettót egy keverőtálban. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínt. A krém felét kenjük a tésztalapra. Tegyük rá a második alapot, áztassuk át a maradék likőrrel, és kenjük rá a maradék krémet. Tegyük az elkészült sütemény legalább 2 órára hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Forraljuk fel a vizet egy edénybe, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig.

A fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.

Vágjuk fel a tortabevonó zacskóját a jelölésnél, és egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd csorgassuk rá a felolvasztott fehércsokoládét. Egy fanyárs segítségével óvatosan húzzuk egymásba a két színt. Hagyjuk a mázat megdermedni.

Ezután törjük tetszőleges darabokra, és díszesük a mascarponés szeletek tetejét.

Tipp:

A mascarpone szeletekhez frissen főzött eszpresszót tálaljunk.
Mascarponés szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!