Mascarponés szelet
Hozzávalók
A tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
80 g vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
240 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Áztatáshoz:
10 evőkanál mandulalikőr (pl., Amaretto)
Mascarpone krémhez:
500 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
500 g mascarpone
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál mandulalikőr (pl, Amaretto)
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
100 g fehércsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
Kenjük ki a tepsit egy kis zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral, a papírt a nyitott oldalon gyűrjük be, hogy egy hajtást képezzen. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint, és hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele, majd keverjük hozzá a vajat vagy margarint. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a sütő középső részébe süssük meg.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, borítsuk egy sütőpapírra, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Áztatás:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk el a piskótát úgy, hogy 2 db kb. 20 x 35 cm-es téglalapot kapjuk. Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára és locsoljuk meg 5 evőkanál Amarettóval.
Mascarpone krém:
A tejszínt a habfixálóval együtt konyhai robotgéppel(habverő) verjük keményre. Keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a Finesse-t, a citromlevet és az Amarettót egy keverőtálban. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínt. A krém felét kenjük a tésztalapra. Tegyük rá a második alapot, áztassuk át a maradék likőrrel, és kenjük rá a maradék krémet. Tegyük az elkészült sütemény legalább 2 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Forraljuk fel a vizet egy edénybe, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
A fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.
Vágjuk fel a tortabevonó zacskóját a jelölésnél, és egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd csorgassuk rá a felolvasztott fehércsokoládét. Egy fanyárs segítségével óvatosan húzzuk egymásba a két színt. Hagyjuk a mázat megdermedni.
Ezután törjük tetszőleges darabokra, és díszesük a mascarponés szeletek tetejét.
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele, majd keverjük hozzá a vajat vagy margarint. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a sütő középső részébe süssük meg.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, borítsuk egy sütőpapírra, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Áztatás:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk el a piskótát úgy, hogy 2 db kb. 20 x 35 cm-es téglalapot kapjuk. Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára és locsoljuk meg 5 evőkanál Amarettóval.
Mascarpone krém:
A tejszínt a habfixálóval együtt konyhai robotgéppel(habverő) verjük keményre. Keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a Finesse-t, a citromlevet és az Amarettót egy keverőtálban. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínt. A krém felét kenjük a tésztalapra. Tegyük rá a második alapot, áztassuk át a maradék likőrrel, és kenjük rá a maradék krémet. Tegyük az elkészült sütemény legalább 2 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Forraljuk fel a vizet egy edénybe, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
A fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.
Vágjuk fel a tortabevonó zacskóját a jelölésnél, és egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd csorgassuk rá a felolvasztott fehércsokoládét. Egy fanyárs segítségével óvatosan húzzuk egymásba a két színt. Hagyjuk a mázat megdermedni.
Ezután törjük tetszőleges darabokra, és díszesük a mascarponés szeletek tetejét.
Tipp:
A mascarpone szeletekhez frissen főzött eszpresszót tálaljunk.
Kedvencnek jelölöm
Mascarponés szelet
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
A tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
80 g vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
240 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Áztatáshoz:
10 evőkanál mandulalikőr (pl., Amaretto)
Mascarpone krémhez:
500 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
500 g mascarpone
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál mandulalikőr (pl, Amaretto)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Kenjük ki a tepsit egy kis zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral, a papírt a nyitott oldalon gyűrjük be, hogy egy hajtást képezzen. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint, és hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele, majd keverjük hozzá a vajat vagy margarint. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a sütő középső részébe süssük meg.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, borítsuk egy sütőpapírra, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Áztatás:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk el a piskótát úgy, hogy 2 db kb. 20 x 35 cm-es téglalapot kapjuk. Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára és locsoljuk meg 5 evőkanál Amarettóval.
Mascarpone krém:
A tejszínt a habfixálóval együtt konyhai robotgéppel(habverő) verjük keményre. Keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a Finesse-t, a citromlevet és az Amarettót egy keverőtálban. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínt. A krém felét kenjük a tésztalapra. Tegyük rá a második alapot, áztassuk át a maradék likőrrel, és kenjük rá a maradék krémet. Tegyük az elkészült sütemény legalább 2 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Forraljuk fel a vizet egy edénybe, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
A fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.
Vágjuk fel a tortabevonó zacskóját a jelölésnél, és egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd csorgassuk rá a felolvasztott fehércsokoládét. Egy fanyárs segítségével óvatosan húzzuk egymásba a két színt. Hagyjuk a mázat megdermedni.
Ezután törjük tetszőleges darabokra, és díszesük a mascarponés szeletek tetejét.
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele, majd keverjük hozzá a vajat vagy margarint. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a sütő középső részébe süssük meg.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, borítsuk egy sütőpapírra, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Áztatás:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk el a piskótát úgy, hogy 2 db kb. 20 x 35 cm-es téglalapot kapjuk. Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára és locsoljuk meg 5 evőkanál Amarettóval.
Mascarpone krém:
A tejszínt a habfixálóval együtt konyhai robotgéppel(habverő) verjük keményre. Keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a Finesse-t, a citromlevet és az Amarettót egy keverőtálban. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínt. A krém felét kenjük a tésztalapra. Tegyük rá a második alapot, áztassuk át a maradék likőrrel, és kenjük rá a maradék krémet. Tegyük az elkészült sütemény legalább 2 órára hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Forraljuk fel a vizet egy edénybe, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
A fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.
Vágjuk fel a tortabevonó zacskóját a jelölésnél, és egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd csorgassuk rá a felolvasztott fehércsokoládét. Egy fanyárs segítségével óvatosan húzzuk egymásba a két színt. Hagyjuk a mázat megdermedni.
Ezután törjük tetszőleges darabokra, és díszesük a mascarponés szeletek tetejét.
Tipp:
A mascarpone szeletekhez frissen főzött eszpresszót tálaljunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?