Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis - Mogyorós Kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

200 g vaj vagy margarin
250 g cukor
5 tojás
2 kiskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet fahéj
180 g őrölt mogyoró (esetleg dió)
120 g liszt
100 g csokireszelék

Diszités:

100 g étcsokoládé
50 g vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat (a mogyorókat és a csokoládéreszelék kivételével) konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk és minimum 1. percig a legmagasabb fokozaton verjük, majd hozzáadjuk az őrölt mogyorót és a csoki reszeléket is. A tésztát egy kivajazott, belisztezett formába öntjük.
Sütés után a kuglófot hagyjuk kihűlni, majd csokoládémázzal bevonjuk, a tetejét megszórjuk mogyoróval.

Sütési hőmérséklet:
Elektromos sütő: 170-180 fok
Légkeveréses sütő: 150 fok
Gáz: 2 fokozat
Sütési idő: kb. 60 perc
Csokis - Mogyorós Kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!