Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis muffin

25 dkg liszt
10 dkg cukor
2 db tojás
1 dl étolaj
3 dl tej

A tetejére:

3 dl tej
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A papír sütőformákat a muffin forma mélyedéseibe helyezzük.
A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.

Elkészítés

A lisztet, kakaót, és a sütőport összekeverjük. A tojásokat felverjük a cukorral, olajjal és a tejjel, beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, a forma 3/4 részéig. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A csokis pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. A krémet a muffinok tetejére kenjük, majd megszórjuk tortadarával.
Csokis muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!