Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis piskóta vaniliás krémmel, eperrel és tejszínhabbal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

csokis piskóta:

6 db tojás
16 dkg liszt
16 dkg kristálycukor
1 cs Dr. Oetker Sütöpor

vaniliakrém:

8 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg cukor

tejszinhab:

5 dl tejszinhab

eper:

fél kg felszeletelt eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

tészta



A lisztet elkeverjük a kakaóporral.

A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.

Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.

Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. 

Tepsibe tesszük a piskótánkat, és 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük

Krém

A pudingport simára kevertjük egy kevés tejjel és 10 dkg cukorral. Hozzáöntjük a többi tejet is és sűrű pudingot főzzünk belőle.
Letakarjuk alufóliával, hogy ne bőrösödjön be. A megmaradt 5 dkg cukrot a vajjal habosra keverjük
.
Amikor már a puding jó langyos volt akkor összekeverjük a vajjal.

tejszínhab

habfixálóval jó keményre kikeverjük

összerakás

csokis piskótánkat kettévágjuk, majd megkenjük a vaníliás krémmel, a szélét kinyomkodjuk tejszínhabbal, majd rátesszük a tetejét, amit vékonyan megkenünk vaníliás krémmel, ráhelyezzük ízlésesen az epret és körbenyomkodjuk tejszínhabbal
Csokis piskóta vaniliás krémmel, eperrel és tejszínhabbal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
122 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!