Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis rizs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis rizs

100 g rizs
csipet só
6 dl tej
100 g cukor
200 g tej-, vagy étcsoki
4 ek vaj
5 csepp vanília aroma
2 ek konyak
2 dl habtejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csokit és a vajat is kisebb kockákra törjük, illetve vágjuk, így könnyebben elolvad a főzésnél.
A rizst megmossuk.

Elkészítés

Felforraljuk a vizet. Ha már forr, beleszórjuk a rizst, és a csipet sót. Alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg a rizs éppen megfő.
Leöntjük róla a vizet, és hagyjuk lecsepegni.
A tejet és a cukrot nagy lábasban, közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon benne. Ekkor beletesszük a csokoládét és a vajat, majd jól összekeverjük. Belekeverjük a rizst is, és csökkentjük alatta a hőmérsékletet. A lábasra fedőt teszünk, és kb. 30 percig tovább főzzük, amíg a rizs az összes tejet magába szívja, és besűrűsödik.
Ekkor belekeverjük a vanília aromát és a konyakot (ez persze elhanyagolható, ha alkohol nélkül akarjuk csinálni).
Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Tálalás

A mennyiség 8 személynek elegendő, ha egy adagot egy talpas fagyipohárnak megfelelően tálalunk.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Tálalásnál tehetünk rá tejszínhabot, csokireszeléket, esetleg meggyet, vagy más gyümölcsöket. Nagyon jól mutat martinis pohárban is :)
Csokis rizs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!