
Csokis rizs


Hozzávalók
Csokis rizs
Elkészítés
Előkészítés
A rizst megmossuk.
Elkészítés
Leöntjük róla a vizet, és hagyjuk lecsepegni.
A tejet és a cukrot nagy lábasban, közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon benne. Ekkor beletesszük a csokoládét és a vajat, majd jól összekeverjük. Belekeverjük a rizst is, és csökkentjük alatta a hőmérsékletet. A lábasra fedőt teszünk, és kb. 30 percig tovább főzzük, amíg a rizs az összes tejet magába szívja, és besűrűsödik.
Ekkor belekeverjük a vanília aromát és a konyakot (ez persze elhanyagolható, ha alkohol nélkül akarjuk csinálni).
Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Csokis rizs
Hozzávalók
Csokis rizs
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A rizst megmossuk.
Elkészítés
Leöntjük róla a vizet, és hagyjuk lecsepegni.
A tejet és a cukrot nagy lábasban, közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon benne. Ekkor beletesszük a csokoládét és a vajat, majd jól összekeverjük. Belekeverjük a rizst is, és csökkentjük alatta a hőmérsékletet. A lábasra fedőt teszünk, és kb. 30 percig tovább főzzük, amíg a rizs az összes tejet magába szívja, és besűrűsödik.
Ekkor belekeverjük a vanília aromát és a konyakot (ez persze elhanyagolható, ha alkohol nélkül akarjuk csinálni).
Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?