Csokis-tejszínes- eper zselés fincsiség
Hozzávalók
Kekszréteghez:
Csokoládés masszához:
Zselés réteg:
Elkészítés
Elkészítés
50 ml tejszínben felolvasztjuk a két tábla csokit, félretesszük hűlni.
A maradék tejszínt felverjük a zselatinfixszel a csomagoláson levő leírás alapján.
A Mascarponét is felverjük habosra, megcukrozzuk, és a kihűlt csokit belekeverjük. Majd a tejszínt is hozzákeverjük.
Az epret összetörjük a cukorral, és a zselatinnal. Felfőzzük, majd míg el nem kezd szilárdulni kevergetjük.
Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük az epres zselét, majd 5-10 percre a hűtőbe tesszük.
A zselés rétegre öntjük a csokis krémet, majd a keksz réteget rányomkodjuk.
Két órára hűtőbe tesszük, majd tálra borítjuk, fóliát lehúzzuk róla.
Jó étvágyat!
Tárolás
Csokis-tejszínes- eper zselés fincsiség
Hozzávalók
Kekszréteghez:
Csokoládés masszához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
50 ml tejszínben felolvasztjuk a két tábla csokit, félretesszük hűlni.
A maradék tejszínt felverjük a zselatinfixszel a csomagoláson levő leírás alapján.
A Mascarponét is felverjük habosra, megcukrozzuk, és a kihűlt csokit belekeverjük. Majd a tejszínt is hozzákeverjük.
Az epret összetörjük a cukorral, és a zselatinnal. Felfőzzük, majd míg el nem kezd szilárdulni kevergetjük.
Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük az epres zselét, majd 5-10 percre a hűtőbe tesszük.
A zselés rétegre öntjük a csokis krémet, majd a keksz réteget rányomkodjuk.
Két órára hűtőbe tesszük, majd tálra borítjuk, fóliát lehúzzuk róla.
Jó étvágyat!
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?