Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis végű darálós keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis végű darálós keksz

50 dkg liszt
2 tojás
15 dkg zsír
15 dkg cukor
kevés tej
1 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsiket kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

A hozzávalókat (kivéve a tortabevonót és az olajat) alaposan összegyúrjuk.
A hűtőben pihentetjük a tésztát, kb fél órát.
Ezután a húsdarálóra helyezett formával rudakat készítünk belőle.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, belemártogatjuk a kekszek végeit, és sütőpapíron hagyjuk megszáradni.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 3 nagy tepsinyi keksz lesz.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

Akinek nincs ilyen húsdarálóra helyezhető formája, az nyugodtan elnyújthatja, és derelyemetszővel rudakat vágva közel hasonló kekszeket kap.
Csokis végű darálós keksz Csokis végű darálós keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!