Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis végű darálós keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis végű darálós keksz

50 dkg liszt
2 tojás
15 dkg zsír
15 dkg cukor
kevés tej
1 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsiket kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

A hozzávalókat (kivéve a tortabevonót és az olajat) alaposan összegyúrjuk.
A hűtőben pihentetjük a tésztát, kb fél órát.
Ezután a húsdarálóra helyezett formával rudakat készítünk belőle.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, belemártogatjuk a kekszek végeit, és sütőpapíron hagyjuk megszáradni.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 3 nagy tepsinyi keksz lesz.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

Akinek nincs ilyen húsdarálóra helyezhető formája, az nyugodtan elnyújthatja, és derelyemetszővel rudakat vágva közel hasonló kekszeket kap.
Csokis végű darálós keksz Csokis végű darálós keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
72 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!