Csokis végű darálós keksz
Hozzávalók
Csokis végű darálós keksz
50 dkg liszt
2 tojás
15 dkg zsír
15 dkg cukor
0,5 tasak Dr. Oetker sütőpor
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
kevés tej
0,5 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 ek. olaj
Elkészítés
Előkészítés
A tepsiket kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés
A hozzávalókat (kivéve a tortabevonót és az olajat) alaposan összegyúrjuk.
A hűtőben pihentetjük a tésztát, kb fél órát.
Ezután a húsdarálóra helyezett formával rudakat készítünk belőle.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, belemártogatjuk a kekszek végeit, és sütőpapíron hagyjuk megszáradni.
A hűtőben pihentetjük a tésztát, kb fél órát.
Ezután a húsdarálóra helyezett formával rudakat készítünk belőle.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, belemártogatjuk a kekszek végeit, és sütőpapíron hagyjuk megszáradni.
Tálalás
Ebből a mennyiségből 3 nagy tepsinyi keksz lesz.
Tárolás
Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Alternatív elkészítés
Akinek nincs ilyen húsdarálóra helyezhető formája, az nyugodtan elnyújthatja, és derelyemetszővel rudakat vágva közel hasonló kekszeket kap.
Kedvencnek jelölöm
Csokis végű darálós keksz
Hozzávalók
Csokis végű darálós keksz
50 dkg liszt
2 tojás
15 dkg zsír
15 dkg cukor
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kevés tej
0,5 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsiket kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés
A hozzávalókat (kivéve a tortabevonót és az olajat) alaposan összegyúrjuk.
A hűtőben pihentetjük a tésztát, kb fél órát.
Ezután a húsdarálóra helyezett formával rudakat készítünk belőle.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, belemártogatjuk a kekszek végeit, és sütőpapíron hagyjuk megszáradni.
A hűtőben pihentetjük a tésztát, kb fél órát.
Ezután a húsdarálóra helyezett formával rudakat készítünk belőle.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, belemártogatjuk a kekszek végeit, és sütőpapíron hagyjuk megszáradni.
Tálalás
Ebből a mennyiségből 3 nagy tepsinyi keksz lesz.
Tárolás
Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Alternatív elkészítés
Akinek nincs ilyen húsdarálóra helyezhető formája, az nyugodtan elnyújthatja, és derelyemetszővel rudakat vágva közel hasonló kekszeket kap.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?