Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokító-ronda és finom

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokító-ronda és finom

25 dkg Rama
25 dkg cukor
18 dkg tejpor (mindenképp zsírosat használjunk)
0,5 csomag karamellás vagy csoki rizspehely
1 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kimérünk minden hozzávalót.

Elkészítés

A 25 dkg Ramát, 25 dkg kristálycukrot, 3 tasak vaníliás cukrot, 3 ek. kakaót, 1 ek. étkezési zselatint, 1 dl vizet felfőzünk. Félig kihűtjük, majd folyamatos keverés mellett 18 dkg tejport, 0,5 csomag karamellás vagy csokis rizspelyhet keverünk bele. (ezt előre összekevertük) Ezután folpackkal bélelt őzgerincbe töltjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Ha megszilárdult, szeletelhető is:)

Tálalás

6 személy

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Szilikon jégkockatartóba téve, majd szilárdulás után kiszedve bonbonnak is kiváló. (mélyhűtőbe tegyük ha bonbont akarunk) Celofánban csomagolva kis ajándéknak is megfelel.
Csokító-ronda és finom Csokító-ronda és finom

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!