Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

7 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg rétesliszt
5 dkg finomliszt

1/ krém:

6 evőkanál kristálycukor
6 dl tej /vagy rizstej/

2/ Krém:

30 dkg Rama margarin
25 dkg Porcukor

Díszítéshez:

a krémből elveszünk 11/2 evőkanálnyit
kb.1-2 kávéskanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojások kettéválasztása úgy, hogy a sárgáját egyesével tudjuk a süti alaphoz tenni.
A lisztek, a sütőpor és a kakaó összekeverése.
A pudingos krém megfőzése.

Elkészítés

A 7 db tojásfehérjét csipet sóval felverjük, kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot és ha jó kemény a hab, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, eddig géppel dolgozunk, ezután fakanállal lazán hozzákeverjük a sütőporos kakaós liszt keveréket, sütőpapírral bélelt 28 cm átmérőjű, tortaformába tesszük, előmelegített sütőben kb. 170-180 c fokon 35-40 percig /tűpróba/ sütjük. Rácson hűlni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a krémet.
Az 1/ krémet sűrűre főzzük és hűlni hagyjuk időnként megkeverve. A Ramát a cukrokkal habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk. A sütit 3 felé vágjuk és megtöltjük alapokat úgy, hogy kivettünk a krémből 1.1/2 evőkanállal és a tetejére és az oldalára is elég legyen.
Ehhez a kivett krémhez szitáljuk a kakaós porcukrot, jól elkeverjük, és ezzel díszítjük a tortát. Hűtőbe tesszük. Pár óra múlva szeletelhető.

Tálalás

18 szeletes torta

Tárolás

Hűtőben.
Csokitorta Csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!