Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés diótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

150 g étcsokoládé
150 g vaj
80 ml forró víz
4 tojás szétválasztva
125 g darált dió
290 g cukor

Krém:

150 g dió
4 teáskanál méz
3 evőkanál liszt
2 dl tej
50 g vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

Gőz felett felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. A kakaóport simára keverjük a forró vízzel, majd a felolvasztott csokoládéhoz adjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A csokoládés masszához hozzádjuk a 4 tojássárgáját, a vanillincukrot, a darált diót és a cukrot, majd jól elkeverjük. Beleforgatjuk a tojásfehérjét. Két 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a tésztát egyenlően elosztjuk, majd 180 °C-on 40-45 perc alatt megsütjük.

Krém elkészítése

A diót a mézzel krémesre daráljuk. A tejből, vanillincukorból és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd lehűtjük. Összekeverjük a diós krémmel, majd végül hozzáadjuk a vajat.

Torta összeállítása

A kihűlt tortalapok közét, majd a külsejét is megkenjük a diókrémmel. Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéba mártott dióval.
Csokoládés diótorta Csokoládés diótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!