Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggybefőtt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-9 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-9 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

4 kg meggy (előkészítve mérjük le)
600 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A befőttes üvegeket alaposan elmossuk, majd forrásban lévő vízbe téve csírátlanítjuk. Ehhez egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük az üvegeket (lepje el a víz) és 10-15 percet forraljuk. Ezután óvatosan kivesszük a vízből, és fejjel lefelé fordítva tiszta papírtörlőre vagy konyharuhára tesszük, majd hagyjuk megszáradni. A meggyet a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, 4 kg-ot kimérünk belőle.

Elkészítés:

2 liter vízben elkeverjük a cukrot és a befőtt tartósítót, majd egy főzőedényben felforraljuk. A gyümölcsöt két részletben a forrásban lévő szirupba tesszük, és újraforrásig főzzük. A gyümölcsöt az előkészített üvegekbe töltjük, majd a forró szirupot rámerjük úgy, hogy azokat ellepje. Az üvegeket celofánnal és csavaros fedővel azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre fejre állítjuk. A befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen, a felnyitott üvegeket pedig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

A befőttes üvegeket mosogatógépben, mikrohullámú sütőben vagy sütőben is sterilizálhatjuk.
A Meggybefőtt receptje  8-9 darab 720 ml-es üveg megtöltésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!