Dió torta rizstejjel
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Lazán hozzákevertem a / dió, liszt, zsemlemorzsa és a szódabikarbóna/ előre összekevert por anyagot.
Sütőpapírral bélelt 26 cm átmérőjű tortaformába tettem.
Előmelegített sütőben kb. 170 C fokon 35-40 percig sütöttem. /tűpróba/
A krémhez a lisztet a gyümölcscukorral elkevertem, és a rizstejjel sűrűre főztem. A végén hozzákevertem a diót is, tűzről levéve, kevertem hozzá a fél deci rum felét.
A Rámát a vanillincukrokkal habosra kevertem, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgoztam.
A kihűlt tortalapot 3 részre vágtam és megtöltöttem a krémmel úgy, hogy a tetejére és oldalára is maradjon. A fél és a negyed diókkal díszítettem.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Dió torta rizstejjel
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lazán hozzákevertem a / dió, liszt, zsemlemorzsa és a szódabikarbóna/ előre összekevert por anyagot.
Sütőpapírral bélelt 26 cm átmérőjű tortaformába tettem.
Előmelegített sütőben kb. 170 C fokon 35-40 percig sütöttem. /tűpróba/
A krémhez a lisztet a gyümölcscukorral elkevertem, és a rizstejjel sűrűre főztem. A végén hozzákevertem a diót is, tűzről levéve, kevertem hozzá a fél deci rum felét.
A Rámát a vanillincukrokkal habosra kevertem, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgoztam.
A kihűlt tortalapot 3 részre vágtam és megtöltöttem a krémmel úgy, hogy a tetejére és oldalára is maradjon. A fél és a negyed diókkal díszítettem.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?