Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diólikőr

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 600 ml
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 600 ml elkészítéséhez

250 g aprított dió
250 ml rum
125 ml vodka
300 ml víz
125 g barna kandiscukor
6 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót bevonatos serpenyőben közepes tűzön, forgatás közben megpirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Zárható edénybe tesszük, majd ráöntjük a rumot és a vodkát. Az edényt lezárjuk, hűvös és sötét helyen kb. 4 hétig állni hagyjuk.

Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és késsel kikaparjuk a belsejét. A vaníliarudat visszatesszük az üvegcsébe és lezárjuk. A kikapart vaníliát, a vizet, a kandiscukrot és a mézet edényben felforrósítjuk, és addig keverjük, míg minden fel nem olvadt. A cukros oldatot hagyjuk kihűlni. A diós alapot konyharuhával bélelt szűrőn vagy kávéfilteren keresztül átszűrjük. Az alapot felfogjuk, és a kihűlt cukros oldattal összekeverjük. A vaníliarudat üvegbe tesszük és beletöltjük a diólikőrt.

Tippek:

Tálaljuk a likőrt vaníliafagylalttal, a maradék karamellizált dió is illik a fagylalthoz.
A likőr kb. 6 hónapig tárolható.
Diólikőr

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!