
Diós béles


Hozzávalók
Diós béles
A töltelék hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tejet a cukorral felforralom, majd hozzáadom a darált, citromos, rumos diót majd leveszem a tűzről és jól összedolgozom. Kihűtöm, hozzáadom a 2 tojás felvert habját, amit 2 kanál cukorral keményre vertem és belekeverem a kihűlt diós krémbe. Az egyik tésztalapot kinyújtom, és sütőpapíros tepsibe teszem, erre jön a kihűlt diós massza.
A másik tésztát is kinyújtom és a diós krémre teszem.
Kicsit megszurkálom, hogy ne púposodjon fel.
180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt a felolvasztott csokoládéval leöntöm. és darált dióval megszórom. A tepsi mérete 24 x-22.



Diós béles
Hozzávalók
Diós béles
A töltelék hozzávalói:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet a cukorral felforralom, majd hozzáadom a darált, citromos, rumos diót majd leveszem a tűzről és jól összedolgozom. Kihűtöm, hozzáadom a 2 tojás felvert habját, amit 2 kanál cukorral keményre vertem és belekeverem a kihűlt diós krémbe. Az egyik tésztalapot kinyújtom, és sütőpapíros tepsibe teszem, erre jön a kihűlt diós massza.
A másik tésztát is kinyújtom és a diós krémre teszem.
Kicsit megszurkálom, hogy ne púposodjon fel.
180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt a felolvasztott csokoládéval leöntöm. és darált dióval megszórom. A tepsi mérete 24 x-22.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?