Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós - csokoládés kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

20 dkg étcsokoládé
20 dkg dió
10 dkg finomliszt
6 egész tojás
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
1/2 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
csipetnyi só

Mázhoz:

20 dkg sárgabaracklekvár
1 evőkanál étolaj
35 db felezett dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Meleg vízfürdőbe állított edényben felolvasztjuk a felaprózott étcsokoládét, majd langyosra hűtjük.
A dió felét ledaráljuk, másik felét durvára vágjuk, majd összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel.
A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd hozzá keverjük a langyos csokoládét is.
Ez után hozzá adjuk a diós - fűszeres lisztet, végül a tojások kemény habját.
A masszát a tepsibe simítjuk, majd készre sütjük. Sütés közben figyeljünk oda arra, hogy a diós tészták nagyon hamar oda égnek, ezért ha már kicsit szilárdult a tésztánk, a lángot vegyük le alacsonyabbra, különben oda fog kapni a sütemény.
A még forró sütemény tetejét megkenjük a baracklekvárral. A tortabevonót vízfürdő felett felolvasztjuk az étolajjal, és bevonjuk vele a süteményt. Még mielőtt megkötne, 4x4 cm-es kockákat jelölünk be rajta, és a kockák közepére helyezzük a diószemeket. A jelölő vonalak mentén lehet szeletelni.

Alternatív elkészítés

Mivel nem mindenki szereti a szegfűszeg erőteljes ízét, akár ki is lehet hagyni a receptből. Én már sütöttem anélkül is, és úgy is nagyon finom ez az édesség.
Diós - csokoládés kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!