Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós - csokoládés kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

20 dkg étcsokoládé
20 dkg dió
10 dkg finomliszt
6 egész tojás
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
1/2 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
csipetnyi só

Mázhoz:

20 dkg sárgabaracklekvár
1 evőkanál étolaj
35 db felezett dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Meleg vízfürdőbe állított edényben felolvasztjuk a felaprózott étcsokoládét, majd langyosra hűtjük.
A dió felét ledaráljuk, másik felét durvára vágjuk, majd összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel.
A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd hozzá keverjük a langyos csokoládét is.
Ez után hozzá adjuk a diós - fűszeres lisztet, végül a tojások kemény habját.
A masszát a tepsibe simítjuk, majd készre sütjük. Sütés közben figyeljünk oda arra, hogy a diós tészták nagyon hamar oda égnek, ezért ha már kicsit szilárdult a tésztánk, a lángot vegyük le alacsonyabbra, különben oda fog kapni a sütemény.
A még forró sütemény tetejét megkenjük a baracklekvárral. A tortabevonót vízfürdő felett felolvasztjuk az étolajjal, és bevonjuk vele a süteményt. Még mielőtt megkötne, 4x4 cm-es kockákat jelölünk be rajta, és a kockák közepére helyezzük a diószemeket. A jelölő vonalak mentén lehet szeletelni.

Alternatív elkészítés

Mivel nem mindenki szereti a szegfűszeg erőteljes ízét, akár ki is lehet hagyni a receptből. Én már sütöttem anélkül is, és úgy is nagyon finom ez az édesség.
Diós - csokoládés kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!