Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós és húsos rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

Fagyasztott rétestészta

Diós töltelék:

25 dkg darált dió
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
borospohár meleg tej
rum eszencia
3-4 evőkanál baracklekvár

Húsos töltelék:

1 fej hagyma
egy kisebb cirkemell
kevés olaj
1 kiskanál mustár
só, bors
darált köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

4-5 réteslapot egymásra teszünk, úgy, hogy mindegyiket meglocsoljuk olajjal. Megkenjük baracklekvárral. A diót leforrázzuk a tejjel, ízlés szerint édesítjük és hozzáadjuk a rum eszenciát. Rákanalazzuk a barackos lapokra, szorosan feltekerjük.
A húsos réteshez szintén egymásra rakunk 4-5, olajjal megkent lapot. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott húst és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a mustárt majd sózzuk és borsózzuk. Rákanalazzuk az előkészített lapra, szorosan feltekerjük és megszórjuk darált köménymaggal. Mind a két rudat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és készre sütjük.
Diós és húsos rétes Diós és húsos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!