Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós és húsos rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

Fagyasztott rétestészta

Diós töltelék:

25 dkg darált dió
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
borospohár meleg tej
rum eszencia
3-4 evőkanál baracklekvár

Húsos töltelék:

1 fej hagyma
egy kisebb cirkemell
kevés olaj
1 kiskanál mustár
só, bors
darált köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

4-5 réteslapot egymásra teszünk, úgy, hogy mindegyiket meglocsoljuk olajjal. Megkenjük baracklekvárral. A diót leforrázzuk a tejjel, ízlés szerint édesítjük és hozzáadjuk a rum eszenciát. Rákanalazzuk a barackos lapokra, szorosan feltekerjük.
A húsos réteshez szintén egymásra rakunk 4-5, olajjal megkent lapot. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott húst és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a mustárt majd sózzuk és borsózzuk. Rákanalazzuk az előkészített lapra, szorosan feltekerjük és megszórjuk darált köménymaggal. Mind a két rudat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és készre sütjük.
Diós és húsos rétes Diós és húsos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!