Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós és húsos rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

Fagyasztott rétestészta

Diós töltelék:

25 dkg darált dió
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
borospohár meleg tej
rum eszencia
3-4 evőkanál baracklekvár

Húsos töltelék:

1 fej hagyma
egy kisebb cirkemell
kevés olaj
1 kiskanál mustár
só, bors
darált köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

4-5 réteslapot egymásra teszünk, úgy, hogy mindegyiket meglocsoljuk olajjal. Megkenjük baracklekvárral. A diót leforrázzuk a tejjel, ízlés szerint édesítjük és hozzáadjuk a rum eszenciát. Rákanalazzuk a barackos lapokra, szorosan feltekerjük.
A húsos réteshez szintén egymásra rakunk 4-5, olajjal megkent lapot. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott húst és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a mustárt majd sózzuk és borsózzuk. Rákanalazzuk az előkészített lapra, szorosan feltekerjük és megszórjuk darált köménymaggal. Mind a két rudat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és készre sütjük.
Diós és húsos rétes Diós és húsos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!