Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós és mákos kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
3 db tojássárgája
4 dl tej
5 dkg élesztő
6 dkg cukor
2 ek. étolaj
csipet só

Töltelék:

20 dkg darált dió
40 dkg porcukor
20 dkg darált mák

Kenni:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kidagasztjuk, két cipót formázunk belőle, kelni hagyjuk. A diót és a mákot elkeverjük 20-20 dkg porcukorral. Ha a tészta megkelt, egyenként kinyújtjuk őket, egyik lapra a diót, másik lapra a mákot terítjük el. Feltekerjük őket. Egy gáztepsit kizsírozunk, rárakjuk a két kalácsot, megszurkáljuk hústűvel és kelni hagyjuk 15-20 percig. Ezután megkenjük a felvert tojással, majd megsütjük.
Diós és mákos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!