Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós kifli Veroni konyhájából

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg finomliszt
20 dkg margarin
2 egész tojás
6 dkg porcukor
kb. 1 dl tej
1 bio citrom reszelt héja
csipet só
1 teáskanál rum vagy Dr. Oetker rumaroma

Töltelék:

40 dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 dl tej
1,5 bio citrom reszelt héja
1 marék mazsola ( elhagyható)
2 teáskanál Dr. Oetker rumaroma vagy rum
csipet őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Minden részt kör alakúra nyújtunk, kb. 2-3 mm vastagra, majd minden kör alakú tésztát 8 db. háromszögre vágunk.

Töltelék elkészítése:

A darált diót összekeverjük a száraz hozzávalókkal, majd a felforrósított tejjel leöntjük és jól elkeverjük. Ezután ízesítjük a rummal. Ha kihűlt, a háromszög alakú tészták közepére halmozzuk szépen elosztva, majd a tésztát a szélétől kezdve feltekerjük. Jó dundi kifliket kapunk.

Sütés:

A kis kifliknek a tetejét egész tojással megkenjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk ( ne túl szorosan), majd előmelegített sütőben, kb. 220 fokon 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha szépen megpirult a teteje. Miután hűlt, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat kívánok!
Diós kifli Veroni konyhájából Diós kifli Veroni konyhájából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!