Diós-Mákos kifli
Hozzávalók
Diós-Mákos kifli
A diótöltelékhez:
A máktöltelékhez:
A kiflik kenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát előző este gyúrjuk, egy tállal, vagy frissentartó fóliával letakarjuk és reggelig a hűtőben pihentetjük. A diót és a mákot ledaráljuk.
A dió és máktölteléknek valókat külön- külön összekeverjük, és lassú tűzön, időnként kevergetve kb. 20-20 perc alatt megfőzzük.
A tésztát kétfelé vesszük, először az egyik adagot kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és 7x9 cm-es téglalapokra vágjuk.
A lapok keskenyebb részének alsó harmadára egy jó teáskanálnyi tölteléket halmozunk, felgöngyöljük és kiflit formálunk belőle. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával. Összesen két tepsire való kb. 40 db kiflink lesz (20 db mákos és 20 db diós).
A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Diós-Mákos kifli
Hozzávalók
Diós-Mákos kifli
A diótöltelékhez:
A máktöltelékhez:
A kiflik kenéséhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát előző este gyúrjuk, egy tállal, vagy frissentartó fóliával letakarjuk és reggelig a hűtőben pihentetjük. A diót és a mákot ledaráljuk.
A dió és máktölteléknek valókat külön- külön összekeverjük, és lassú tűzön, időnként kevergetve kb. 20-20 perc alatt megfőzzük.
A tésztát kétfelé vesszük, először az egyik adagot kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és 7x9 cm-es téglalapokra vágjuk.
A lapok keskenyebb részének alsó harmadára egy jó teáskanálnyi tölteléket halmozunk, felgöngyöljük és kiflit formálunk belőle. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával. Összesen két tepsire való kb. 40 db kiflink lesz (20 db mákos és 20 db diós).
A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?