Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós-Mákos kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós-Mákos kifli

38 dkg margarin
45 dkg finomliszt
2 db kisebb tojás
7 ek. víz
1 ek. 10%-os ecet
1 csipet só

A diótöltelékhez:

20 dkg dióbél
16 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja

A máktöltelékhez:

20 dkg mák
16 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja

A kiflik kenéséhez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizet, az ecetet, a csipet sót és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát előző este gyúrjuk, egy tállal, vagy frissentartó fóliával letakarjuk és reggelig a hűtőben pihentetjük. A diót és a mákot ledaráljuk.
A dió és máktölteléknek valókat külön- külön összekeverjük, és lassú tűzön, időnként kevergetve kb. 20-20 perc alatt megfőzzük.
A tésztát kétfelé vesszük, először az egyik adagot kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és 7x9 cm-es téglalapokra vágjuk.
A lapok keskenyebb részének alsó harmadára egy jó teáskanálnyi tölteléket halmozunk, felgöngyöljük és kiflit formálunk belőle. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával. Összesen két tepsire való kb. 40 db kiflink lesz (20 db mákos és 20 db diós).
A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Diós-Mákos kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!