
Dobos torta


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a csokikat lereszeljük, a tojásokat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a csokit és gőz felett besűrítjük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokis masszát és alaposan kikeverjük. A krémmel betöltjük a négy piskótalapot, az oldalát és a tetejét is bekenjük.
A karamellás laphoz a margarint felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáöntjük a cukrot és a citromlevet, majd világosbarnára pirítjuk. Még forrón a sütőpapíron sütött lapra öntjük, gyorsan elsimítjuk, és 12 cikkre vágjuk. A torta tetejére rakjuk a cikkeket.


Dobos torta
Hozzávalók
Krém:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a csokikat lereszeljük, a tojásokat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a csokit és gőz felett besűrítjük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokis masszát és alaposan kikeverjük. A krémmel betöltjük a négy piskótalapot, az oldalát és a tetejét is bekenjük.
A karamellás laphoz a margarint felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáöntjük a cukrot és a citromlevet, majd világosbarnára pirítjuk. Még forrón a sütőpapíron sütött lapra öntjük, gyorsan elsimítjuk, és 12 cikkre vágjuk. A torta tetejére rakjuk a cikkeket.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?