Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dobos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt

Krém:

9 tojás
22 dkg porcukor
10 dkg étcsoki
5 dkg tejcsoki
30 dkg margarin

Tetejére:

15 dkg cukor
pár csepp citromlé
1 kk. margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Összeállítjuk a piskótatésztát, majd fogjuk a kb. 23-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformánkat, rárakjuk egy darab sütőpapírra és körberajzoljuk. A sütőpapírt rárakjuk egy lapos tepsire, a rajzolt kört pedig kitöltjük vékonyan piskótatésztával. Egyenletesen elkenjük és megsütjük. Ez a piskótalap lesz a torta teteje. A maradék piskótatésztát beleöntjük a kikent-kilisztezett kapcsos formába és megsütjük. Ha megsült kihűtjük, és négy lapra vágjuk.
A krémhez a csokikat lereszeljük, a tojásokat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a csokit és gőz felett besűrítjük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokis masszát és alaposan kikeverjük. A krémmel betöltjük a négy piskótalapot, az oldalát és a tetejét is bekenjük.
A karamellás laphoz a margarint felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáöntjük a cukrot és a citromlevet, majd világosbarnára pirítjuk. Még forrón a sütőpapíron sütött lapra öntjük, gyorsan elsimítjuk, és 12 cikkre vágjuk. A torta tetejére rakjuk a cikkeket.
Dobos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!