Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lúdláb torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-14 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. Ø 24-26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
120 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

600 g étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
600 ml 30%-os habtejszín
120 g vaj
kb. 180-200 g meggybefőtt (lecsepegtetve)

Tetejére:

Díszítéshez:

kb. 18-20 szem meggybefőtt (lecsepegtetve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Krém:
A ganache-hoz a habtejszínt felforrósítjuk, közben a csokoládét összetördeljük, és egy hőálló tálba tesszük a lágy vajjal együtt. A felforrósított habtejszínt ráöntjük, és kézi habverővel addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. A tetejét lefedjük frissentartó fóliával, és legalább 2-3 órát (vagy akár egy éjszakát) hűlni hagyjuk.

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tortaformába simítjuk, a formát a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült piskótalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Összeállítás:
A kihűlt piskótalapot egy tortatálra tesszük, és az elmosott csatos forma oldalát vagy egy tortagyűrűt köré helyezünk. A kihűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk, majd kb. 4 evőkanállal félreteszünk belőle. A többi krém kb. felével megkenjük a piskótalapot, majd spirál alakban kirakjuk a lecsepegtetett meggybefőttel, a szemeket kissé bele is nyomjuk a krémbe. Ezután befedjük a többi krémmel, a tetejét elsimítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, majd a torta tetejére csorgatjuk és elsimítjuk.

Díszítés:
Amikor a tortabevonó már majdnem megdermedt a tortán, a szélét körben megszórjuk a tortadarával, és teljes dermedésig visszatesszük a hűtőbe. A félretett ganache-t csillagcsővel (kb. Ø 8 mm) ellátott habzsákba töltjük, kis rózsákat nyomunk belőle a torta tetejére, majd mindegyikre 1-1 szem meggybefőttet helyezünk. A tortát tálalásig visszatesszük a hűtőbe.

Tipp:

A torta tetejét koktélcseresznyével is díszíthetjük.
Lúdláb torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!