![Lúdláb torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32056/ludlab-torta-15884.jpg)
Lúdláb torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. Ø 24-26 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A ganache-hoz a habtejszínt felforrósítjuk, közben a csokoládét összetördeljük, és egy hőálló tálba tesszük a lágy vajjal együtt. A felforrósított habtejszínt ráöntjük, és kézi habverővel addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. A tetejét lefedjük frissentartó fóliával, és legalább 2-3 órát (vagy akár egy éjszakát) hűlni hagyjuk.
Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tortaformába simítjuk, a formát a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült piskótalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Összeállítás:
A kihűlt piskótalapot egy tortatálra tesszük, és az elmosott csatos forma oldalát vagy egy tortagyűrűt köré helyezünk. A kihűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk, majd kb. 4 evőkanállal félreteszünk belőle. A többi krém kb. felével megkenjük a piskótalapot, majd spirál alakban kirakjuk a lecsepegtetett meggybefőttel, a szemeket kissé bele is nyomjuk a krémbe. Ezután befedjük a többi krémmel, a tetejét elsimítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, majd a torta tetejére csorgatjuk és elsimítjuk.
Díszítés:
Amikor a tortabevonó már majdnem megdermedt a tortán, a szélét körben megszórjuk a tortadarával, és teljes dermedésig visszatesszük a hűtőbe. A félretett ganache-t csillagcsővel (kb. Ø 8 mm) ellátott habzsákba töltjük, kis rózsákat nyomunk belőle a torta tetejére, majd mindegyikre 1-1 szem meggybefőttet helyezünk. A tortát tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Lúdláb torta
Hozzávalók
kb. 12-14 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. Ø 24-26 cm):
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A ganache-hoz a habtejszínt felforrósítjuk, közben a csokoládét összetördeljük, és egy hőálló tálba tesszük a lágy vajjal együtt. A felforrósított habtejszínt ráöntjük, és kézi habverővel addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. A tetejét lefedjük frissentartó fóliával, és legalább 2-3 órát (vagy akár egy éjszakát) hűlni hagyjuk.
Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tortaformába simítjuk, a formát a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült piskótalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Összeállítás:
A kihűlt piskótalapot egy tortatálra tesszük, és az elmosott csatos forma oldalát vagy egy tortagyűrűt köré helyezünk. A kihűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk, majd kb. 4 evőkanállal félreteszünk belőle. A többi krém kb. felével megkenjük a piskótalapot, majd spirál alakban kirakjuk a lecsepegtetett meggybefőttel, a szemeket kissé bele is nyomjuk a krémbe. Ezután befedjük a többi krémmel, a tetejét elsimítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, majd a torta tetejére csorgatjuk és elsimítjuk.
Díszítés:
Amikor a tortabevonó már majdnem megdermedt a tortán, a szélét körben megszórjuk a tortadarával, és teljes dermedésig visszatesszük a hűtőbe. A félretett ganache-t csillagcsővel (kb. Ø 8 mm) ellátott habzsákba töltjük, kis rózsákat nyomunk belőle a torta tetejére, majd mindegyikre 1-1 szem meggybefőttet helyezünk. A tortát tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
Tipp:
![Lúdláb torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32056/ludlab-torta-15884.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?