Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes palacsinták (élesztő nélkül!)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Édes palacsinták (élesztő nélkül!)

20 dkg finomliszt
2 db tojás
4 dl tej
1 ek olaj
2 dkg cukor
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1.A tojásokat felütjük, és egy tálban a (hideg!) tejjel, a cukorral, a sóval szép simára keverjük, habverő segítségével.
2.Apránként adjuk hozzá a lisztet (előtte átszitáljuk, így biztosan sima lesz!), miközben megállás nélkül keverjük erősen!
Ha könnyebbre szeretnénk, a tejmennyiség felét szódával helyettesítjük. Ebben az esetben a tejjel kevert sűrű tésztába dolgozzuk. Akkor jó, ha olyan, mint a tejszín.
3.Fél óra pihi után már sütjük is.
A TÖLTELÉKEK:
Palacsintából leggyakrabban túrósat, lekvárosat, diósat szoktunk készíteni.
A diós töltelék darált dió+porcukor keveréke. Néha szoktunk csapkodni rá lekvárt is, nagyon jó ízű! A túrósé pedig krémesre kevert vagy áttört túró+porcukor+citromhéj keveréke.
Szerintem lekvárból a barackos a legjobb!

Alternatív elkészítés

Meg szeretném nektek mutatni, hogy mi hogyan készítjük azt a palit, amibe nem kell élesztő, minden hétvégén.
Édes palacsinták (élesztő nélkül!)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!