Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes palacsinták (élesztő nélkül!)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Édes palacsinták (élesztő nélkül!)

20 dkg finomliszt
2 db tojás
4 dl tej
1 ek olaj
2 dkg cukor
1 csipet só

Elkészítés

Elkészítés

1.A tojásokat felütjük, és egy tálban a (hideg!) tejjel, a cukorral, a sóval szép simára keverjük, habverő segítségével.
2.Apránként adjuk hozzá a lisztet (előtte átszitáljuk, így biztosan sima lesz!), miközben megállás nélkül keverjük erősen!
Ha könnyebbre szeretnénk, a tejmennyiség felét szódával helyettesítjük. Ebben az esetben a tejjel kevert sűrű tésztába dolgozzuk. Akkor jó, ha olyan, mint a tejszín.
3.Fél óra pihi után már sütjük is.
A TÖLTELÉKEK:
Palacsintából leggyakrabban túrósat, lekvárosat, diósat szoktunk készíteni.
A diós töltelék darált dió+porcukor keveréke. Néha szoktunk csapkodni rá lekvárt is, nagyon jó ízű! A túrósé pedig krémesre kevert vagy áttört túró+porcukor+citromhéj keveréke.
Szerintem lekvárból a barackos a legjobb!

Alternatív elkészítés

Meg szeretném nektek mutatni, hogy mi hogyan készítjük azt a palit, amibe nem kell élesztő, minden hétvégén.
Édes palacsinták (élesztő nélkül!)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!