
Édes palacsinták (élesztő nélkül!)


Hozzávalók
Édes palacsinták (élesztő nélkül!)
Elkészítés
Elkészítés
2.Apránként adjuk hozzá a lisztet (előtte átszitáljuk, így biztosan sima lesz!), miközben megállás nélkül keverjük erősen!
Ha könnyebbre szeretnénk, a tejmennyiség felét szódával helyettesítjük. Ebben az esetben a tejjel kevert sűrű tésztába dolgozzuk. Akkor jó, ha olyan, mint a tejszín.
3.Fél óra pihi után már sütjük is.
A TÖLTELÉKEK:
Palacsintából leggyakrabban túrósat, lekvárosat, diósat szoktunk készíteni.
A diós töltelék darált dió+porcukor keveréke. Néha szoktunk csapkodni rá lekvárt is, nagyon jó ízű! A túrósé pedig krémesre kevert vagy áttört túró+porcukor+citromhéj keveréke.
Szerintem lekvárból a barackos a legjobb!
Alternatív elkészítés


Édes palacsinták (élesztő nélkül!)
Hozzávalók
Édes palacsinták (élesztő nélkül!)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2.Apránként adjuk hozzá a lisztet (előtte átszitáljuk, így biztosan sima lesz!), miközben megállás nélkül keverjük erősen!
Ha könnyebbre szeretnénk, a tejmennyiség felét szódával helyettesítjük. Ebben az esetben a tejjel kevert sűrű tésztába dolgozzuk. Akkor jó, ha olyan, mint a tejszín.
3.Fél óra pihi után már sütjük is.
A TÖLTELÉKEK:
Palacsintából leggyakrabban túrósat, lekvárosat, diósat szoktunk készíteni.
A diós töltelék darált dió+porcukor keveréke. Néha szoktunk csapkodni rá lekvárt is, nagyon jó ízű! A túrósé pedig krémesre kevert vagy áttört túró+porcukor+citromhéj keveréke.
Szerintem lekvárból a barackos a legjobb!
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?