Édes pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
125 ml tej
80 g margarin
Feltéthez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó Ét
1 darab banán
100 g eper
Díszítéshez:
színes cukordrazsék
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztából lisztezett munkalapon egy kb. 32-35 cm Ø kört nyújtunk, formázunk. Az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 15 percig pihentetjük.
A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a pizzaalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
A tortabevonót a csomagoláson leírt módon megolvasztjuk. A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk. A tortabevonót a kihűlt pizzaalapra csorgatjuk, elsimítjuk, körben a szélét üresen hagyjuk. A még langyos mázat banánkarikákkal és a cikkekre vágott eperrel, végül a színes cukordrazséval díszítjük.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztából lisztezett munkalapon egy kb. 32-35 cm Ø kört nyújtunk, formázunk. Az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 15 percig pihentetjük.
A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a pizzaalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
A tortabevonót a csomagoláson leírt módon megolvasztjuk. A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk. A tortabevonót a kihűlt pizzaalapra csorgatjuk, elsimítjuk, körben a szélét üresen hagyjuk. A még langyos mázat banánkarikákkal és a cikkekre vágott eperrel, végül a színes cukordrazséval díszítjük.
Tipp:
Tetszés szerint bármilyen feltétet rakhatunk a tetejére.
Kedvencnek jelölöm
Édes pizza
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
125 ml tej
80 g margarin
Díszítéshez:
színes cukordrazsék
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztából lisztezett munkalapon egy kb. 32-35 cm Ø kört nyújtunk, formázunk. Az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 15 percig pihentetjük.
A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a pizzaalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
A tortabevonót a csomagoláson leírt módon megolvasztjuk. A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk. A tortabevonót a kihűlt pizzaalapra csorgatjuk, elsimítjuk, körben a szélét üresen hagyjuk. A még langyos mázat banánkarikákkal és a cikkekre vágott eperrel, végül a színes cukordrazséval díszítjük.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztából lisztezett munkalapon egy kb. 32-35 cm Ø kört nyújtunk, formázunk. Az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 15 percig pihentetjük.
A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a pizzaalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
A tortabevonót a csomagoláson leírt módon megolvasztjuk. A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk. A tortabevonót a kihűlt pizzaalapra csorgatjuk, elsimítjuk, körben a szélét üresen hagyjuk. A még langyos mázat banánkarikákkal és a cikkekre vágott eperrel, végül a színes cukordrazséval díszítjük.
Tipp:
Tetszés szerint bármilyen feltétet rakhatunk a tetejére.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?