Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
80 g cukor
1 darab tojás (M-es)
125 ml tej
80 g margarin

Feltéthez:

1 darab banán
100 g eper

Díszítéshez:

színes cukordrazsék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztából lisztezett munkalapon egy kb. 32-35 cm Ø kört nyújtunk, formázunk. Az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 15 percig pihentetjük.
A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a pizzaalapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Feltét:
A tortabevonót a csomagoláson leírt módon megolvasztjuk. A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk. A tortabevonót a kihűlt pizzaalapra csorgatjuk, elsimítjuk, körben a szélét üresen hagyjuk. A még langyos mázat banánkarikákkal és a cikkekre vágott eperrel, végül a színes cukordrazséval díszítjük.

Tipp:

Tetszés szerint bármilyen feltétet rakhatunk a tetejére.
Édes pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!