Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss pizza tészta (kb.48x29 cm)

Feltéthez:

1 banán
100 g eper

Díszítéshez:

színes cukordrazsék

Elkészítés

Előkészítés:

A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A pizza tésztát kitekerjük, majd kivágunk belőle egy kb. 28 cm Ø korongot és a sütőtepsire helyezzük, villával megszurkáljuk. A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a pizzaalapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Feltét:
A tortabevonót a csomagoláson leírt módon megolvasztjuk. A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk. A tortabevonót a kihűlt pizzaalapra csorgatjuk, elsimítjuk, körben a szélét üresen hagyjuk. A még langyos mázat banánkarikákkal és a cikkekre vágott eperrel, végül a színes cukordrazséval díszítjük.

Tipp:

A maradék tésztából készítsünk édes ropogtatni valót! Kenjük meg a felületét kevés olvasztott margarinnal, majd szórjuk meg egykét evőkanál cukor és egy teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaópor keverékével. Tekerjük fel, vágjuk kis csigákra és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 12 percet.
Édes pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!