Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes sárgatúró

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Édes sárgatúró

2 l tej
50 dkg túró
20 db tojás
50 dkg kristálycukor
pici só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet felforraljuk aztán elmorzsolva beletesszük a túrót és a sót. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, és a tejbe csurgatjuk, folyamatosan keverni kell, nehogy leragadjon. Amikor már jól összecsomósodott levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Egy gézszerű lyukacsos kendőben, leszűrjük és szorosan összekötjük. Hideg helyen felfüggesztve kicsepegtetjük a levét. Egy napig állni hagyjuk, kibontjuk a kendőből és szeleteljük. Hűtőben tároljuk, mert a tojás miatt könnyen romlik. Húsvétra kitűnő ínyencség!
Édes sárgatúró

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!