Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszifüles cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab Nyuszifüles cupcake elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
120 g cukor
150 g lágy Rama margarin
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
100 ml tej

Krémhez:

2 evőkanál cukor
400 ml tej
200 g lágy Rama margarin
150 g porcukor
sárga ételszínezék
piros ételszínezék

Díszítéshez:

kevés piros ételszínezék
24 db fogpiszkáló
vékony ecset

Muffin formához:

12 db muffin papír
Ezekben a gyűjteményekben található:

A Nyuszifüles cupcake elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A Nyuszifüles cupcake sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba ütjük, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a puha, kis kockákra vágott margarint és a vanília pasztát, majd felhabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a tejjel simára keverjük. A masszát belekanalazzuk a sütőpapírokba, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, ha a tetejük csúcsos, tetszés szerint levághatjuk.

Krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd lefedve hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgép (habverő) segítségével felhabosítjuk. Az átszitált porcukrot kanalanként hozzáadjuk, simára keverjük. A végén hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd megszínezzük a krémet. Először cseppenként sárga ételszínezéket adagolunk hozzá egészen addig, amíg halványsárga nem lesz a krém (érdemes minden csepp után alaposan elkeverni), majd néhány csepp piros ételszínezék hozzáadásával barackvirág színűre színezzük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy könynyebben kezelhető legyen. Ezután a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.

Díszítés:
Elkészítjük a fülecskéket. A kb. 360 g fondantot 12 egyforma részre osztjuk, mindből 1-1 tojás alakzatot formázunk. A „tojásokat” éles késsel hosszában kettévágjuk, így fogunk két-két fület kapni. Közepüket kissé kilapítjuk, a széleket elegyengetjük, végüket hegyesre formázzuk. Talpukba óvatosan 1-1 fogpiszkálót szúrunk. A maradék fondantból tojásdíszeket készítünk (kb. 10-12 db mini tojás jön ki belőle). Egy tálkába csepegtetünk pár csepp piros ételszínezéket, és egy kis ecsettel megszínezzük a füleket. A cupcakekbe szúrjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Fogyasztás előtt távolítsa el a fogpiszkálókat a Nyuszifüles cupcake süteményből.
A sütemény ízlés szerint eltérő színű ételfestékkel is színezhető,.
Nyuszifüles cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!